Dueluri cu arme medievale, spectacol cu foc, concerte si expozitii inedite in Noaptea Muzeelor, la Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Sute de timisoreni, in mare parte tineri, au iesit sambata din case pentru urmari spectacolele pregatite cu ocazia Noptii Muzeelor si a vizita expozitiile pregatite in muzeele din Timisoara.

CITESTE SI: 3 puisori de barza din Timis, abia veniti pe lume, vedete pe internet. Video 

Seara a fost deschisa in curtea Bastionului Theresia cu un de spectacol reconstituire istorica, prezentare de arme si tehnici de lupta din trecut, trageri cu arcul la tinta, spectacol de lumini si foc cu Peregrinii, Lupus Dacus si grupul de pastrare a traditiilor Losonczy Istvan.

Dupa ce au admirat spectacolul din curte, timisorenii curiosi au intrat in Muzeul National al Banatului pentru a vedea expozitiile din cadrul acestuia: Ipostaze ale devenirii unei metropole europene; Patrimonium 2017 – exponate ce au imbogatit colectia muzeului din sapaturi arheologice; Expozitie de trofee cinegetice autohtone, Muzeul Popas; Prevernisaj Baraka/BK Squad// – expozitie de arta contemporana.

CITESTE SI: Casa facuta scrum intr-un oras din Banat. Ce au salvat pompierii din flacari 

Timisorenii au putut vizita si Muzeul de Arta, unde au putut vedea expozitiile Victor Vasarely, pictura si grafica si Stefan Szönyi, Monumental, pictura, dar au putut urmari si un recital in Sala Baroca, oferit de „Olimpicii Timisoarei”.

Muzeul Satului Banatean si-a primit vizitatorii intre orele 19:00 si 24:00. Aici timisorenii au putut vizita expozitii ale Caselor banatene aflate in sectia din aer liber; Expozitia „Dimitrie Gusti – o cercetare in tinutul Halmagiului”; Expozitia de port popular „Ormanul cu toale”; Expozitia de fotografie etnografica „Strabunii” sau au participat la Lansarea catalogului „Portul traditional din Banatul de campie”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...