Noutati :

Duceti-i pe copii la doctor, daca au aceste simptome, nu la cresa, gradinita ori afterschool! Indemnurile medicilor la redeschiderea unitatilor, la Timisoara

18 iunie, 2020 - 12:14 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Redeschiderea creselor, gradinitelor si afterschool-urilor se va face cu respectarea masurilor de siguranta impuse de autoritati, insa si parintii vor trebui sa colaboreze cu medicii si cu institutiile de invatamant.

CITESTE SI: A fost schimbat pentru a doua oara, in mai putin de o luna, directorul medical al Spitalului Victor Babes din Timisoara, cel mai performant in lupta cu coronavirusul din Romania 

Este indemnul facut de medicul Mihai Gafencu, cel care reaminteste ca acest moment al redeschiderii institutiilor de invatamant se suprapune si cu sezonul de viroze si alergii. Simptomele copiilor in aceasta perioada pot fi asemanatoare cu cele ale virusului Covid-19. De aceea, parintii sunt sfatuiti sa ii contacteze pe medici si sa nu ii mai duca pe cei mici la crese, gradinite si afetrschool-uri, daca acestia au si simptomele unei banale raceli.

Parintii sunt rugati sa supravegheze cu atentie starea de sanatate a copiilor, iar in cazul in care acestia prezinta febra sau simptome respiratorii (tuse, rinoree), sa evite expunerea acestora in colectivitate si sa se adreseze personalului medical, in vederea stabilirii diagnosticului si a conduitei medicale care se impune. Pentru evitarea aglomerarii excesive a unitatilor de primiri urgente, adresabilitatea in caz de nevoie se va face gradual, incepand cu medicul de familie, in caz de necesitate, Centrelor de Permanenta, iar in cazuri deosebite sau de o gravitate sporita, Spitalului de Urgenta pentru Copii „Louis turcanu” Timisoara, unde copiii vor fi supusi testarii RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2„, transmite doctorul Mihai Gafencu, medic primar pediatru in cadrul Spitalului de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara.

Odata cu deschiderea acestor institutii de invatamant Directia de Sanatate Publica Timis va verifica, modul de punere in aplicare a normelor sanitare, la nivelul unitatilor de invatamant mai sus-mentionate.

Se vor urmari in principal, urmatoarele aspecte: efectuarea triajului epidemiologic, asigurarea circuitelor corespunzatoare, existenta substantelor dezinfectante avizate, atat pentru suprafete cat si pentru maini, a materialelor de igiena individuala si de curatenie, in cantitate suficienta, dotarea cu echipament de protectie complet a personalului de ingrijire si utilizarea acestuia corespunzator cu activitatile desfasurate.

Totodata, in atentia inspectorilor Serviciului Control in Sanatate Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Timis va sta si verificarea modului in care este respectata distantarea fizica si suprafata alocata fiecarui copil.

Va reamintim, ordinul care prevede normele ce trebuie respectate la redeschiderea creselor, gradinitelor si a after school-urilor a fost publicat, luni, in Monitorul Oficial. Insa, nu toate cresele vor fi deschise, si nu de marti, pentru ca DSP-urile trebuie sa emita autorizatie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...