Noutati :

Dubla lansare la Timisoara. Se pot obtine certificate de urbanism online, iar Primaria se lauda cu strategie de digitalizare pana in 2022. Ce alte acte vom putea obtine cu cateva click-uri

10 decembrie, 2019 - 03:12 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa ce ani la randul, online se puteau plati taxe si impozite, se puteau depune declaratii, face sesizari,respectiv programari la diferite servicii, de-acum, sistemul electronic al Primariei Timisoara, implementat inca din vechea administratie, a fost optimizat si adus in anul 2019.

CITESTE SI: Sala de sport pe care Universitatea Politehnica o va finaliza inainte de Polivalenta Mica, la Timisoara. Unde va fi construita 

Astfel, de azi, pot fi eliberate online Certificate de Urbanism, urmand doar cativa pasi simpli.

1. Depunerea cererii online
Se acceseaza www.primariatm.ro/online, se selecteaza „Cerere certificate de urbanism” iar apoi solicitantul trebuie sa completeze formularul online si sa atasaseze documentele solicitate (CF, plan de situatie, etc.)
In cazul in care acesta nu detine planurile de situatie, le poate solicita direct in cadrul aceluiasi formular.
La finalul formularului exista un calculator automat de tarif, astfel incat solicitantul sa fie informat in avans cu privire la suma pe care trebuie sa o achite.

2. Efectuarea platii online
Dupa completarea cererii, se acceseaza butonul „Trimite cererea”, solicitantul fiind directionat la pagina de plata unde suma se poate achita prin intermediul cardului bancar. Platforma online este conectata direct la Directia Fiscala a Municipiului Timisoara, astfel plata se opereaza in contul primariei.
Dupa efectuarea platii, solicitantul primeste automat un e-mail cu numarul de inregistrare al cererii.

3. Circuitul documentelor
Solicitarea este directionata automat, aleator, catre un inspector care va analiza documentatia si va proceda la intocmirea certificatului de urbanism in cazul in care toate documentele sunt in regula. in caz ca lipsesc documente, inspectorul are un buton in cadrul platformei care trimite automat un e-mail catre solicitant prin care il roaga sa completeze documentatia.
Semnatarii documentelor au un buton in cadrul platformei prin care semneaza electronic certificatul de urbanism. Dupa fiecare semnatura documentul se muta automat pe circuit, astfel de la insector pleaca la sef serviciu, arhitect sef, secretar si apoi la primar. Oricare din semnatari pot trimite documentul inapoi la inspector in caz ca sunt constatate nereguli, mentionand intr-o sectiune speciala ce probleme exista. Observatiile sunt inregistatate si vor ramane in istoricul documnetului.

Certificatul de Urbanism care are toate semnaturile electronice este trimis pe e-mail catre solicitant.

Cetatenii care solicita certificatul de urbanism online vor fi notificati automat pe e-mail, cu 1 luna inainte de expirarea acestuia, in cazul in care doresc prelungirea lui.

Strategie digitala pe 3 ani in Primaria Timisoara

Pana la finele anului 2019, urmeaza sa fie facute si alte facilitati in sistem. Astfel se vor putea face programari pentru certificate de nastere si transcriere a certificatelor de stare civila.

Upgradarea sistemului nu se opreste aici. Primaria Timisoara a prezentat marti si strategia de digitalizare pentru urmatorii ani.

In 2020 se vor putea obtine printr-un click autorizatii de constructie, avize comerciale ori de publicitate si adeverinte de fond funciar.

In 2021 vom putea depune cereri catre comisia de circulatie si obtine autorizatii de transport ori de taxi.

Iar in 2022, reprezentantii Primariei spun ca vom putea inainta online cereri pentru obtinerea de locuinte ANL, pentru obtinerea de terenuri, pentru inscrierea la cresa a unui copil sau pentru solicitarea de diferite finantari.

Deocamdata, proiectul nu va avea un real impact asupra angajatilor, insa pe viitor numarul lor va scadea.

Proiectul nu va avea ca impact reducerea de angajati, dar activitatea de la Camera 12 va fi mai subtire. Pe viitor se va ajunge si la reducerea angajatilor. In situatia in care avem 2500 de certificate de urbanism online, am avea 3000 de ore economie. Asta inseamna o ora si ceva, in cazul fericit. In realitate, timpul economisit e mult mai mare„, a declarat primarul Nicolae Robu.

VIDEO: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Daca am avea un primar care s-ar pricepe la calculatoare lucrurile s-ar fi miscat mai repede de mult.