Dubasi, masti, capre si clopotei la Alaiul colindatorilor. Tinerii au poposit la Palatul Administrativ, dupa ce au colindat orasul

TIMISOARA. Peste 600 de tineri din Timisoara, din judet, dar si invitati din Serbia au format un imens Alai al Colindatorilor care a poposit mai intai la Palatul Administrativ, apoi la Mitropolie si in Piata Operei.

Tinerii au purtat masti, dube, bice, clopotei si au colindat prin Timisoara oprindu-se la unele institutii din municipiu.

La Palatul Administrativ au fost intampinati de Titu Bojin, presedintele CJ Timis si de cei doi vicepresedinti, Calin Dobra si Marian Vasile, de prefectul Eugen Dogariu si subprefectul Liliana Onet, precum si de angajati din institutie.

Primul moment a fost o sceneta despre nasterea Pruncului Isus, apoi grupurile de colindatori au cantat colinde atat vocal cat si cu instrumente muzicale.

Anul acesta a fost editia cu numarul 22 a Alaiului Colindatorilor, iar traseul a fost cel consacrat deja: Centrul Judetean de Cultura si Arta – Palatul Administrativ, Mitropolia Banatului – Primaria Timisoara – Piata Operei.

Din alai au facut parte Ansamblul folcloric “Banatul”, Fanfara „Pro Amicitia”si Fanfara din Giroc, grupuri de colindatori din Criciova, Jdioara, Boldur, Ghiroda, Dudestii Noi, Balint, dubasi din Sintesti, Tomesti, Romanesti, Curtea, Pietroasa, Foeni, Margina, Grupul de colindători „Crisana” din Torac (Serbia).

Foto: Virgil Simonescu

Video-ul nu poate fi incarcat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...