Dubasi, masti capre si clopotei au invadat Timisoara! Alaiul colindatorilor a colorat orasul. FOTO!

TIMISOARA. Zarva mare la Timisoara!  Masti, capre, dubasi, bice, clopotei, tobe si talangi! Aproape 400 de tineri din tot Banatul, reprezentind traditii vechi de secole,  au venit astazi in Timisoara la colindat.

Imbracati in straie traditionale de sarbatoare, au cantat si au dansat pe strazi spre bucuria timisorenilor care i-au primit cu bratele deschise.

In fruntea alaiului, desi a iesit la pensie, a  tinut sa fie fostul director al Centrului de Cultura si Arte, Ciprian Cipu, cel care, an de an i-a indrumat pe copiii care au deprins tainele folclorului autentic.

Potrivit traditiei, tinerii au mers mai intai sa colinde pe la “casele mari”: Prefectura, Primarie si Mitropolia Banatului, in frunte cu fanfara garnizoanei.

Trecatorii s-au oprit bucurosi sa primeasca in suflete colindele tinerilor.

Alaiul colindatorilor a pornit de la Centrul de Cultura si Arte al Judetului Timis si s-a oprit, pentru prima data, la Palatul Administrativ unde tinerii au fost intampinati de  prefectul de Timis, subprefectul si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean.

Dupa ce au colindat la Consiliul Judetean si Prefectura, tinerii au pornit, in grupuri, spre Mitropolia Banatului.

In final, colindatorii s-au oprit in Piata Victoriei unde grupurile au urcat rand pe rand pe scena din fata Operei. Au cantat colinde, au dansat capra si au facut spectacol pentru timisoreni. Printre participanti s-au numarat: Ansamblul profesionist Banatul, Scoala Populara de Arta Timisoara, Grupul de Dubasi de la Curtea, Ansamblul Belintana din Belint, Ansamblul Izvorasul din Buzias, Grupul de colindatori Costei, Grupul de colindatori din Torac, Serbia, Ansamblul din comuna Boldur, Ansamblul Ghiocelul din Giroc, Grupul de Dubasi din Margina, Ansamblul din Jdioara, Grupul de colindatori din Pietroasa, grupul de colindatori din Balint si fanfara Pro Amicitia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...