Drumul Vinului, o noua ruta turistica in Timis pentru iubitori de drumetii. Consiliului Judetean Timis vrea sa construiasca o noua sosea in zona Buzias

TIMISOARA. Dintotdeauna, dealurile Recasului au fost promovate pentru vinul de calitate pe care il produc, insa, de ani buni, o noua zona viticola din judetul Timis starneste tot mai mult interesul specialistilor in domeniu, dar si al turistilor.

CITESTE SI: Acum are si palmieri. Singurul strand termal din Romania cu apa vindecatoare scoasa de la aproape 2000 m adancime si varsata direct in bazin e la mai putin de 50 km de Timisoara. Foto

Dupa ce pe o distanta de doar cativa kilometri s-au dezvoltat cateva dintre cele mai apreciate crame din Timis, acum reprezentantii Consiliului Judetean vor sa modernizeze si drumul care face legatura intre orasul Buzias si localitate Silagiu.

Timisenii și turistii ce vor poposi in judetul nostru se vor putea bucura nu doar de un traseu aparte, ci si de infrastructura necesara ce le va facilita aceasta experienta autentica.

Modernizarea drumului ce asigura conectivitatea intre iesirea din orasul Buzias si localitatea Silagiu are ca obiectiv crearea unei rute turistice cu potential mare de atragere a turistilor atat la nivel national, cat si international.

In curand, ne vom putea relaxa cu o plimbare lunga pe jos, cu bicicleta sau cu autoturismul (în zilele ploioase), traversand o zona viticola pe al carei traseu se afla mai multe crame deschise publicului si in care se organizeaza constant evenimente culturale si gastronomice: Crama Aramic, Crama Agape, Crama Dealul Dorului, Crama Domeniile Sera, Crama Varvara, Crama Thesaurus„, a precizat Alexandru Proteasa, vicepresedintele CJT.

La Buzias, pe Dealul Silagiului, sunt aproximativ 700 de hectare de teren, dintre care mai mult de trei sferturi de hectare sunt deja cultivate cu vita de vie aflata acum intr-un plin proces de reinnoire.

default

Drumul Vinului ar urma sa aiba aproximativ 10 kilometri si sa lege statiunea Buzias de localitatea Silagiu. Sectorul de drum ce va fi modernizat este cuprins între drumul judeţean DJ 572, de la ieșirea din Orașul Buziaș, și drumul judeţean DJ 592, în localitatea Silagiu (cu continuitate în județul Caraș-Severin) și poate asigura o lățime a platformei de circa 5 m.

Pentru a putea reabilita drumul, un prim pas va fi facut in curand. Urmeaza sa fie votata o hotarare de Consiliu Judetean pentru preluarea trosonului ce se dorese modernizat. Apoi, in baza unui protocol, va fi preluat si SF-ul existent, iar ulterior vor fi realizate restul de proceduri birocratice. Asadar, cel mai curand, lucrurile propriu zise de construire a drumului ar putea incepe, cel mai devreme, anul viitor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Minunat,faceți asa ceva de la Tirol ( Caras)-Buzias-Lipova-Minis-Maderat.

    Succes

  2. Dar zona Teremia- Tomnatic,ati uitat fe ea?

  3. Laudabila initiativa ! Sa se miste lucrurile cat mai rapid.