Opinia Timisoarei

Drumul Expres Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Craiova, intr-o noua etapa. Anuntul ministrului Transporturilor

A fost bataie pe, probabil, cel mai scump Studiu de Fezabilitate facut vreodata in Romania pentru un drum expres de 250 de kilometri. 5 asocieri de firme si-au dorit sa intocmeasca documentatia, iar acum s-a stabilit castigatorul care, pentru aproape 100 de milioane de lei va realiza SF-ul soselei ce va lega Lugojul de Craiova prin Drpbeta Turnu Severin.

CITESTE SI: Drumul cu 4 benzi de circulatie, ce va aduce Aeroportul Timisoara mai aproape de Autostrada Vestului, se va face cu bani europeni. Documentatia pentru soseaua de 8 km, aprobata 

Documentatia urmeaza sa fie facuta de asocierea de firme Egis Romania SA – Search Corporation S.R.L.– Italrom Inginerie Internationala SRL – Geostud S.R.L. – ECO Geodrum S.R.L. – Egis International SAS , contractul avand o valoare de peste 92,7 milioane de lei fara TVA.

A fost desemnat castigatorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat constructiei drumului de mare viteza Craiova- Drobeta Turnu Severin- Lugoj. Prin constructia acestui drum va fi redus considerabil timpul de calatorie intre localitatile Craiova si Lugoj. In plus, va fi asigurata o conexiune mai eficienta cu viitoarele drumuri expres Craiova – Pitesti si Craiova- Targu Jiu„, a anuntat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Dupa ce va fi intocmita aceasta documentatie, se va trece la etapa gasirii unui constructor pentru soseaua de mare viteza care sa lege Lugojul de Craiova prin Drobeta Turnu Severin.

Exit mobile version