Drumul cu 4 benzi de circulatie, ce va aduce Aeroportul Timisoara mai aproape de Autostrada Vestului, se va face cu bani europeni. Documentatia pentru soseaua de 8 km, aprobata

TIMISOARA. Consilierii judeteni au aprobat sumele de bani necesare construirii unui drum nou care sa faca legatura, la 4 benzi de circulatie, cate doua pe sens, intre Aeroportul Timisoara si Autostrada vestului. Aceasta sosea va fi, practic, o centura ocolitoare pentru Remetea Mare si Ghiroda.

CITESTE SI: Soc total pentru administratia Fritz. Proiectul privind cresterea tarifelor la caldura in Timisoara respins de consilierii locali. Prea putine voturi pentru majorarea gigacaloriei 

Valoarea totala eligibila a obiectivului investitional Construirea Drumului Judetean de legatura pentru conectarea Aeroportului International Traian Vuia Timisoara la Autostrada A1 finantat in cadrul Proiectului – Sprijin la nivelul Regiunii de Dezvoltare Vest pentru pregatirea de proiecte finantate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbana, regenerare urbana, centre de agreement / baze turistice (tabere scolare), infrastructura si servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potential turistic si infrastructura rutiera de interes judetean, inclusiv variante ocolitoare si/sau drumuri de legatura prin Programul Operational Asistenta tehnica 2014-2020 (POAT) este in cuantum de 2.296.534,89 lei (inclusiv T.V.A.), din care contributia publica de 2% a Unitatii administrativ-teritoriale Judetul Timis este de 45.930,70 lei, iar cheltuielile neeligibile ale proiectului sunt in cuantum de 48.916,14 lei (inclusiv T.V.A.)„, se arata in proiectul de hotarare aprobat de consilierii judeteni.

Urmeaza ca reprezentantii Consiliului Judetean Timis sa demareze procedurile pentru obtinerea finantarii si mai apoi organizarea licitatiei pentru acest proiect de infrastructura.

Drumul va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu doua benzi pe sens, si va „trage” practic autostrada mai aproape de Timisoara. Acesta se va construi la sud de Aeroport, peste calea ferata secundara ce deserveste aerogara, intersectand drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova), avand ca punct terminus intersectia cu drumul national DN6, nodul de descarcare A1.

Noua sosea va reduce si poluarea din Ghiroda si Remetea Mare, actionand ca o centura de ocolire pentru cele doua localitati. Va reduce traficul greu dincele doua localitati si va asigura potential pentru dezvoltarea economica a zonei tranzitate. Mai mult, noua conexiune rutiera va creste calitatea vietii locuitorilor din cele doua localitati, sporind de asemenea siguranta circulatiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Baze spune:

    CJT asa cum procedeaza politrucii se lauda cu NIMIC! Astazi decembrie 2021″ Consilierii judeteni au aprobat sumele de bani necesare construirii unui drum”. Candva in viitor dar nu stie cand aceleasi personaje ” Urmează ca reprezentantii Consiliului Judetean Timis sa demareze procedurile pentru obtinerea finantarii” . Este o mare diferenta intre a aproba intre ei cati bani sa sifoneze respectiv castigarea unei finantari in baza unui proiect corect si depus la timp!

  2. stefanel spune:

    Daca o sa fie ca si la descarcarea prin Giarmata unde nu se mai face nimic, o sa fie un mare faaass!!!