Drumul expres Craiova – Lugoj va fi impartit in 4 tronsoane. Sorin Grindeanu: Durata pentru realizarea studiilor de fezabilitate este de sub doi ani

TIMISOARA. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat ca drumul expres dintre Craiova si Lugoj va fi impartit in patru loturi. El a declarat ca realizarea studiilor de fezabilitate pentru acest drum va dura mai putin de doi ani, si nu 4 cum avea sa se intample daca nu anula licitatia organizata in vremea lui Catalin Drula.

Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Timisoara, ca i-a rugat pe reprezentantii CNAIR sa imparta pe loturi drumul expres ce va fi construit intre Craiova si Lugoj.

I-am rugat pe cei de la CNAIR sa lotizeze acest tronson. Daca vorbim din punct de vedere al reliefului, unul este de la Craiova la Severin, altul e de la Severin la Slatina Timis, in judetul Caras, cand se iese din zona muntoasa, si de asemenea, e campie de la Slatina Timis la Lugoj, ca sa faca acea conexiune. Probabil, la inceputul saptamanii viitoare, lotizat acest tronson, va intra in licitatie”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a explicat ca, de fapt, drumul va porni de la Filiasi, nu de la Craiova.

Si lotizarea va fi de tipul urmator: nu mai vorbim de la Craiova la Lugoj, vorbim de la Filiasi la Lugoj. De ce? Pentru ca cei care au lansat aceasta licitatie se suprapuneau cu un proiect care deja este in faza de implementare si anume drumul expres Craiova – Targu Jiu si e drum comun pana la Filiasi. Vorbim de 4 tronsoane: Filiasi- Severin, Severin- Domasnea, Domastea- Caransebes, Caransebes – Lugoj”, a declarat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a mai precizat ca studiile de fezabilitate vor fi realizate in aproximativ doi ani.

Durata pentru realizarea acestor studii de fezabilitate este de sub 2 ani, undeva la 20 de luni, ceea ce inseamna o scurtare evidenta a timpului si va duce la implementare mai rapida”, a declarat Sorin Grindeanu.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat joi seara, ca oferta tehnica depusa de o asociere din Turcia pentru proiectarea si executia sectiunii E si finalizarea sectiunii D ale lotului 2 din drumul expres Lugoj – Deva este neconforma, astfel ca licitatia va fi reluata.

Sorin Grindeanu a declarat, in 28 martie, ca isi doreste realizarea drumului Craiova – Lugoj, dar ca licitatia pentru proiectare ar fi durat patru ani.

Am vazut o anumita iritare din zona ‘rezistilor’ in ultima vreme, in ultima saptamana. Cand am venit la minister am gasit un proiect, de la Craiova la Lugoj (…) Patru ani a considerat fostul ministru al Transporturilor ca trebuie sa dureze doar Studiul de Fezabilitate. Patru ani de zile. Sa faci un intreg tronson de 250 km si sa scoti caietul de sarcini pentru SF in 4 ani si surpriza, apare interesul”, a declara la finele lunii martie Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai dezvaluit ca licitatia pentru proiectarea acestui drum a fost castigata de o firma care are legatura cu primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand.

Predecesorii mei au scos acest caiet de sarcini de care aminteam, patru ani de zile doar maculatura, doar Studiul de Fezabilitate. Au castigat unii care au in istoria lor, au legatura cu actualul primar al Sectorului 1. stiti, care au mai lucrat si pe autostrada inexistenta. Am reziliat, de ce? CNSC a spus ca trebuie revazut, apoi cand scoti un tronson de 250 km, arati ca nu vrei sa il faci, exact ca la Bechtel, sa iei bani pe ceva ce nu se va intampla. Vad, de cand am luat aceasta decizie si am sectionat de la Craiova la Filiasi, de la Filiasi la Severin, o iritare extraordinara. Daca au fost obisnuiti sa isi ia bani de la statul roman, acesti domni, cum au facut la Bechtel, cu mine nu si-au gasit clientul”, a declarat Grindeanu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Adrian spune:

  Fratica Grindeanu nu mai facilita ajungerea oltenilor în Timișoara, s a umplut orașul de ei.

  In toate multinaționalele din oraș is șefi numai olteni pt ca dacă ajunge unul la un post bun își promovează numai cumetrii din Oltenia.

  Daca măcar ar fi niște oameni competenți, corecti și cu bun simt dar sunt exact contrariul.

  E o specie invaziva, mai bine dezvoltați zona din Craiova sa rămână acolo.