Noutati :

Drumul dintre Timisoara si Mosnita Noua se largeste la patru benzi! Cat vor dura lucrarile?

30 august, 2015 - 02:20 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Largirea la patru benzi a drumului ce leaga Timisoara de Mosnita Noua, pe directia de iesire din oras spre Buzias, intra intr-o ultima analiza a Consiliului Judetean Timis, luni, cand alesii se vor intruni in sedinta.

Este vorba de  portiunea de drum aflata la iesirea din Timisoara de pe Calea Buziasului si pana la intrare in Mosnita Noua.

Consilierii judeteni vor sa aloce banii pentru aceasta lucrare, avand in vedere dezvoltarea imobiliara a zonei.

In prezent suprafata de rulare a drumului judetean DJ 592 intre municipiul Timisoara si localitatea Mosnita Noua este corespunzatoare, neprezentand defectiuni semnificative, ca urmare a lucrarilor de intretinere executate in anii anteriori. Intersectiile cu drumurile laterale, cu accesele la societatiile comerciale amplasate limitrof amprizei drumului judetean nu sunt amenajate; dispozitivele de scurgere si evacuare a apelor sunt partial intr-o stare tehnica necorespunzatoare; elementele de siguranta rutiera necesita unele revizuiri si completari. Totodata avand in vedere extinderea zonei rezidentiale si comerciale pe teritoriul cuprins intre Timisoara si Mosnita Noua, traficul de autovehicule atat pentru persoane cat si pentru marfa a crescut in mod considerabil, astfel in anumite intervale ale zilei circulatia se desfasoara anevoios, in conditii de siguranta si confort scazute, motiv pentru care au loc numeroase accidente rutiere”, se arata in proiectul de hotarare.

Asadar, drumul va fi largit de la doua benzi – cate una pe fiecare sens de mers – cum este acum, la patru benzi- doua benzi de circulatie pentru fiecare sens in parte.

Valoarea lucrarii este de 5.190.225 euro, inclusiv TVA, iar constructia drumului va dura opt luni, conform proiectului CJT.

CITESTE SI: Se largeste drumul intre Timisoara si Mosnita! Interviu VIDEO cu Ioan Sorincau, primarul comunei Mosnita NouaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Mai inteligent ar fi sa fie investiți banii în dezvoltarea unei centuri ocolitoare. În țările civilizate nu se fac 4-6 benzi prin localitățile rurale, din contra…exista centuri ocolitoare…Pentru respectarea normelor de poluare…acele norme care la noi se încalcă cu buna știință…

  • De asemenea, ar trebui largit la 4 benzi drumul intre Ghiroda si Remetea Mare.

 2. Ce are Calea Buziasului si Calea Martirilor ( fosta Calea Girocului ) in comun?!?!

  • Autorul articolului nici macar nu s-a informat… e vorba de Calea Buziazului, nu Martirilor… dar na, scriem sa scriem… iar cele 4 benzi sunt promise de ani de zile inainte de alegeri si atat… asa ca…. nimic 100%, vorbe pt articole de 2 bani 😉

 3. P.S. poza este super veche…. semnul cu Mosnita Noua este de ani de zile mutat din zona caselor vechi chiar dupa calea ferata!

  • Draga Lore, daca sunteti atenta, poza este facuta la intrarea in Mosnita Noua dinspre Albina ( capatul celalalt de sat), iar cele patru benzi vor fi de la Timisoara pana la intrarea in Mosnita ,langa benzinaria Cova unde incepe si limitarea vitezei la 50 km/ ora

 4. CALEA BUZIASULUI nu MARTIRILOR ! OMG !

 5. Un detaliu mic este uitat. De cand incep lucrarile ?