Drumul din Timis, de 4 km, care a vazut pentru prima data asfaltul, iar acum asigura o legatura mai rapida si mai sigura cu Autostrada Vestului

TIMIS. Consiliul Judetean Timis a receptionat cei 4,4 km de drum care au fost asfaltati inca din aceasta vara, in zona localitatii Secas. Este vorba de drumul judetean dintre Crivobara si Vizma, care anterior lucrarilor era unul de balast si piatra.

CITESTE SI: Au inceput demolarile la vechea cladire a Clinicii de Balneologie din Timisoara. Se ridica un corp nou si se reabiliteaza intregul spital cu bani europeni 

Noul drum asfaltat isi are originea in DJ 609A, la intrarea in localitatea Crivobara, dinspre localitatea Secas, si face legatura cu intravilanul localitatii Vizma, comuna Secas.

Drumul modernizat are o lungime de 4.4 km, iar valoarea contractului a fost de aproximativ 6.7 milioane lei inclusiv TVA, finantarea fiind asigurata din bugetul judetului.

In urma investitiei, accesul timisenilor din zona Secas la DN6 si A1 este mai usor.

Noi, in Timis, avem una dintre cele mai mari retele de drumuri judetene din tara, de aproape 1300 km. In proportie covarsitoare, acestea sunt asfaltate, insa mai avem zone unde se circula pe drumuri de piatra. Ii asiguram de timisenii care inca nu au asfalt ca vom ajunge si la ei in localitate. Prioritizam investitiile in functie de impactul lor in comunitate, insa ne dorim sa ajungem peste tot unde nu avem inca o infrastructura potrivita unui judet european”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.

Pentru siguranta rutiera, in curbele periculoase si pe anumite zone cu risc crescut de accidente s-a montat parapet metalic. In plus, s-au realizat 12.10 km de marcaje si s-au amplasat indicatoare rutiere.

De asemenea, podetele existente, deteriorate, au fost demolate si inlocuite cu unele noi, s-au amenajat accesuri catre locuinte, s-au decolmatat si reprofilat santurile existente, iar unde a fost necesar, acestea au fost demolate si reconstruite.

Garantia de buna executie este de 36 luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. danciu spune:

    Inainte de a scrie acest articol v-ati uitat pe harta judetului Timis?
    In titlu scrie: ” …asigura o legatura mai rapida si mai sigura cu Autostrada Vestului”
    Serios??? 🙂 )))))