Drumul de legatura pentru descarcarea de pe Autostrada Lugoj – Deva, gata de inaugurare, ar putea fi construit de Consiliul Judetean Timis

TIMISOARA. Consilierii judeteni au decis, de principiu, sa construiasca un drum care sa faca legatura intre Autostrada Lugoj- Deva si localitatea Ghizela. Deocamdata nu se stie cat va costa aceasta sosea.

CITESTE SI: In cateva zile se deschide primul lot din Autostrada Lugoj – Deva! Cand se taie panglica? VIDEO!

CITESTE SI: Lotul 1 de pe Autostrada Lugoj – Deva, parcurs in 13 minute. VIDEO filmat de un sofer. Cand se inaugureaza!

Cand se deschide circulatia pe autostrada Lugoj – Deva?

 

Consilierul judetean Traian Stancu a solicitat in plenul Consiliului Judetean Timis sa se construiasca acest drum de legatura cu autostrada, care va fi inaugurata, cel mai probabil la mijlocul lunii decembrie.

Probabil ca in jurul datei de 15 decembrie va fi inaugurat tronsonul acela de pe autostrada Lugoj- Traian Vuia care are 30 de kilometri, dar din care se vor putea folosi doar 10 km. Acest tronson de autostrada nu are descarcare pe drumul judetean al Ghizelei. Sa facem o descarcare macar provizorie„, a propus Traian Stancu.

Propunerea consilierului judetean a fost primita de presedintele CJT, Titu Bojin, care a propus ca CJT sa demareze discutiile cu reprezentantii DRDP Timis.

Deocamdata nu s-a stabilit nici ce lungime va avea acest drum, nici cat va costa si nici din ce bani s-ar putea face.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Incerc sa vin in sprijinul d-lui consilier Traian Stancu. Drumul de la Chizatau (DN6) pina la A1 pe DJ609A are 2 km. Nu se ajunge la Sanovita. El exista si s-a renovat (pina la Ghizela) odata cu infiintarea noii gropi de gunoi. CJT daca vrea sa ajute trebuie sa mai toarne pe aceasta portiune de 2km un strat de asfalt (ptr intarirea fundatiei care sa reziste la traficul de TIR-uri) pina la A1 si sa faca acolo un giratoriu in capatul autostrazii, excat asa cum se termina centura Sibiu (vedeti google maps). Singura diferenta / problema fata de situatia de la Sibiu e ca autostrada e aici la o cota de 2,5 m fata de fostul DJ 609A pe care ar trebui facut giratoriul.

  2. Ar trebui pus, evnetual, inca un strat de asfalt pe drumul spre Sanovita, vreo 2 km, si facuta o legatura de cateva zeci de metri pentru o intrare laterala pe autostrada (lateral pentru a se putea lucra la tronsonul lipsa si sa sa se paota faca legatura)

    CJT chiar ar trbui sa insiste si sa faca cat mai grabnic acea legatura, sa se poata folosi acel tronson pe toata lungimea ei, si oricum lucrarea ar fi pentru cel putin 2 ani si utilizat de sute de mii de soferi.