Drumul Crucii, refacut pe o distanta de 10 km, in vestul tarii. Cand are loc impresionanta procesiune?

HUNEDOARA. Mii de credinciosi sunt asteptati si anul acesta, in Vinerea Mare, sa refaca Drumul Crucii, intre localitatile hunedorene Lupeni si Straja.

Credinciosi veniti din toate colturile tarii vor porni in procesiune de la Cimitirul Eoilor din Lupeni, pana la Schitul Straja, drum cu o lungine de mai bine de 10 kilometri, de-a lungul caruia vor face 14 opriri, la fel ca Isus, in drumul sau spre muntele Golgota. Crestinii vor purta pe umeri o cruce de 100 de kilograme si cu o lungime de aproape cinci metri, pe care stau incrustate scene biblice si care poarta incastrata o bucata din lemnul sfant al crucii purtate de Hristos si moastele mai multor sfinti.

drumul crucii

Soborul de preoti care va conduce procesiunea, se va ruga pe parcursul intregului drum, iar la fiecare dintre cele 14 popasuri, vor fi citite cele 12 Evanghelii.

Credinciosii vor pleca pe Drumul Crucii la orele amiezii, iar pelerinajul dureaza mai bine de patru ore.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.