Drum nou intre Aeroportul Timisoara si Autostrada Vestului, pe bani europeni

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a votat, in plenul de miercuri, incheierea unui Acord de Parteneriat cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala – Regiunea Vest, pentru accesarea de fonduri europene prin Programul Operational Asistenta Tehnica 2014-2020, pentru construirea unui nou drum care sa faca legatura intre Aeroportul Timisoara si Autostrada Vestului si care sa aiba si rolul de centura ocolitoare pentru localitatea Remetea Mare.

CITESTE SI: Diguri mobile ridicate impotriva viiturilor, nu departe de Timisoara, intr-un exercitiu pentru dezastre. Cum functioneaza barajele in caz de inundatii. Foto 

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, actual consilier judetean, Calin Dobra (PSD), spune ca vor fi realizate studiul de fezabilitate si proiectul tehnic cu bani europeni, pentru acest drum, dar si executia acestuia.

In plenul de astazi am votat incheierea unui Acord de Parteneriat cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala – Regiunea Vest, pentru accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul Operational Asistenta Tehnica 2014-2020. Practic, cu bani europeni vor fi realizate Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic, iar in momentul in care se da startul urmatorului ciclu de finantare, Consiliul Judetean va fi pregatit sa demareze licitatia pentru executie. Noul drum, care va face legatura intre Aeroportul Timisoara si A1, va fi o noua descarcare de pe autostrada, o centura a localitatii Remetea Mare, care va rezolva problema traficului intens. Se va lega cu Centura Timisoarei, in sensul giratoriu unde CJT construieste patru benzi spre Aeroportul International Traian Vuia”, a precizat consilierul judetean Calin Dobra.

Consilierii judeteni au votat si realizarea unui acord intre judetele Timis si Caras – Severin, prin modernizarea DJ 684 pe traseul DN 68A (Coşava) – Tomeşti -Luncanii de Sus – limita de judet CS – DN 68 (Voislova). Si acest drum va fi realizat cu bani europeni.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Păcaliciul Dobra vorbește neîntrecut sau in cel mai bun caz întrebat de ziariștii de paie din presa locală care timp de 30 de ani a fost sluga ciumei roșii.
  Această legătură in regim de autostradă trebuia să fie făcută de multi ani si astăzi erau multi oameni in viață care au murit in curba de la intrarea in Remetea dinspre Timișoara.

 2. Salut!
  Cei care au murit in acea curba, odihneasca-se in pace.
  Dar , cati oare, nu si-au cautat-o prin conducere imprudenta. La fel si cu teoria sa taiem copacii de pe marginea drumului ca sa nu nimereasca vitezomanii in ei !

 3. Din nou un proiect electoral de care nu vom mai auzi inca 4 ani. Ne vedem in 2024 cu inca un proiect.