Drum acoperit de apa si terenuri agricole inundate in vestul tarii in a doua zi de Craciun. Foto

Ploile din ultimele ore au dus la inundatii in vestul tarii.

CITESTE SI: Avertizari meteo in a doua zi de Craciun. Cod rosu de inundatii in Caras-Severin, cod galben de ploi in Timis si Arad 

Apele au acoperit DJ 762 in zona Baia de Cris – Risca intre km 1 si 2 pe o portiune de 100m, in judetul Hunedoara. Circulatia rutiera este restrictionata in zona pentru autovehiculele mici.

Apa a inundat terenurile agricole din apropiere, fara a fi afectate insa gospodarii.

Tot in Hunedoara sunt in pericol de inundare 4 gospodarii din localitatea Mihaileni, dar apa ar putea ajunge si pe DN 74, sosea care face legatura intre Brad si Alba Iulia. Echipele de interventie ale pompierilor sunt deja in zona la barajul de la Mihaileni.

De asemenea, echipajele ISU se deplaseaza pentru monitorizarea zonelor cu risc producere inundatii in localitatile Carastau, Birtin,Tatarastii de Cris, Prihodiste, Vata de Jos, Ociu, Ocisor.

UPDATE: Echipele de salvare au fost prezente in zona inundata pe toata durata zilei, iar operatiunile de recunoastere se fac din trei in trei ore.

In localitatea Mihaileni s-au evacuat 45 de familii cu albine de la o locuinta. De asemenea in localitatile Mihaileni, Baia de Cris, Tebea, Risca, Carastau, Prihodiste, Birtin, Tatarasti, au fost identificate, pe perioada recunosterilor in teren, terenuri agricole inundate(amplasate langa cursul de apa), fara afectare de gospodarii.

Pentru monitorizarea permanenta a situatiei din teren forte ISU Hunedoara impreuna cu Formatia de Ape Brad, executa periodic, din 3 in 3 ore activitati de monitozare si recunoastere in teren pentru identificarea eventualelor evenimente. Pentru gestionarea eficienta e evenimentelor ce pot aparea la nivelul ISU Hunedoara, Sectia de Pompieri Brad a fost crescuta capacitatea operationala a subunitatii. Totodata, toate subunitatile operative din cadrul ISU Hunedoara au fost prealertate, fiind pregatite pentru interventie un numar de 28 motopompe transportabile si 13 remorcabile, incadrate cu un numar de 177 efective aflate in tura de serviciu si 150 efective la permanenta„, transmit reprezentantii ISU Hunedoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Pogarcea Viril spune:

    Nici o locatie mentionata in reportajul de mai sus nu se afla in vestul tarii.