Opinia Timisoarei

Drobeta Turnu Severin intra in carantina totala la o rata de infectare de 9,94 la mie. Scolile trec in online, restaurantele se inchid, iar petrecerile sunt interzise

Orasul Drobeta Turnu Severin va intra in carantina, incepand de luni seara, pentru doua saptamani, in urma cresterii ratei de infectare cu COVID-19. Cursurile scolare se vor desfasura exclusiv online, restaurantele se inchid, fiind permisa doar livrarea la pachet, iar organizarea de nunti, botezuri, mese festive va fi interzisa.

CITESTE SI: E aproape 12 la mie rata de infectare cu COVID la Timisoara. Inca 91 de copii depistati cu coronavirus din peste 600 de noi imbolnaviri in Timis

Decizia de carantinare a fost adoptata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Mehedinti, la propunerea Directiei de Sanatate Publica a judetului Mehedinti si cu avizul Institutului National de Sanatate Publica si este valabila pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, cu localitatile apartinatoare orasul Drobeta Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudasu Schelei si Gura Vaii

„Decizia carantinarii municipiului s-a luat avand in vedere situatia epidemiologica de la nivelul unitatii administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidenta cazurilor de imbolnavire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maxima, cu un trend de crestere a numarului de imbolnaviri foarte rapid”, a transmis Prefectura Mehedinti.

Pe perioada carantinei, cursurile scolare se vor desfasura doar in sistem online, in cazul prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, gimnazial, liceal si postliceal, inclusiv a celor cu cerinte educationale speciale, in unitatile de invatamant preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu exceptia activitatilor de terapie pentru prescolarii/elevii cu cerinte educationale speciale. Tot in sistem online este permisa participarea tuturor studentilor/cursantilor din institutiile de invatamant superior la activitati didactice.

Pe toata durata carantinei restaurantele si cafenelele, inclusiv terasele, vor comercializa produselor doar la pachet.

De asemenea, este interzisa activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc, exceptie facand agentiile cu sistem loto (bilete jucate in sistem automatizat) si loz.
Este interzisa organizarea de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive etc.) in spatii inchise si/sau deschise.

Magazinele vor functiona pana la ora 18,00, cu exceptia farmaciilor si a statiilor de distributie carburant care pot avea program non-stop.

In plus, s-a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie in toate spatiile publice deschise.

Potrivit primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, masura carantinarii intra in vigoare luni seara, la ora 20:00.

Sursa: News.ro

Exit mobile version