Noutati :

‘Draga Alin’. Primarul Dominic Fritz la ceremonia de investire a Consiliului Judetean Timis: Va asigur ca o sa colaboram pentru Timisoara si Timis. Ce spune premierul Ludovic Orban. Foto

24 octombrie, 2020 - 11:14 AM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. S-a ingropat securea razboiului intre USR PLUS si PNL. Primarul ales al Timisoarei Dominic Fritz s-a aratat foarte optimist la ceremonia de investire a noului Consiliu Judetean Timis la care a luat parte ca invitat al noului presedinte Alin Nica, sambata, in prezenta premierului Ludovic Orban.

Domnic Fritz i s-a adresat noului lider al CJT cu ‘Draga Alin‘, iar discursul scurt in fata consilierilor a fost unul ce nu lasa umbra de indoiala ca vom avea o colaborare PNL – USR PLUS. Aceasta dupa ce vineri, presedintele liberalilor Alin Nica a iscalit protocolul si i-a indemnat si pe parteneri sa il parafeze, punand capat divergentelor din ultimele zile.

Ma bucur ca avem o noua echipa tanara la Consiliul Judetean, ca avem un nou presedinte cu multe idei pentru judet. In calitate de primar ales, va asigur ca o sa colaboram pentru Timisoara si Timis si ma bucur ca avem si sprijinul Guvernului Romaniei, pentru ca avem multe proiecte pe care trebuie sa le impingem in fata„, a declarat Dominic Fritz.

Premierul Ludovic Orban a dat si el asigurari ca pe plan local, la Timisoara, PNL si USR PLUS vor face majoritatile necesare pentru ca proiectele orasului si judetului sa fie sprijinite.

As fi fost prezent si la depunerea juramantului de catre primarul ales al Timisoarei, din pacate si la Bucuresti, vad ca si aici la Timisoara mai sunt unii care contesta un adevar evident si anume ca vointa oamenilor a fost clara si ca si Nicusor Dan si Dominic Fritz sunt primari. Din acest motiv nu s-a putut organiza sedinta festiva de depunere a juramantului, ne-am intalnit cu ocazia acestui eveniment si aici vreau sa dau un mesaj foarte clar si foarte limpede, in cazul in care au existat dubii pe aceasta tema, atat la nivelul judetului Timis, cat si la nivelul municipiului Timisoara, PNL va forma majoritatile de guvernare locala cu USR PLUS, sa fim clari, limpezi. Sigur ca la baza acestei colaborari trebuie sa stea fundamente solide, trebuie sa stea principii de functionare a acestor majoritati, trebuie sa stea un respect reciproc care sa fie manifestat printr-o non-agresiune intre cele doua parti si de asemenea sa fie obiectivele pe care le urmarim in guvernarea locala comuna intre PNL si USR PLUS.
Nu stiu daca au fost blocate (negocierile intre PNL si USR PLUS – n.r.). Din punctul nostru de vedere decizia este clara, PNL va forma majoritatile de guvernare si la nivel de judet si la nivelul municipiului Timisoara si in alte localitati din judet unde e posibil cu USR PLUS„, a declarat Ludovic Orban.

Va reamintim, sambata, la Timisoara, in prezenta premierului Ludovic Orban, s-a desfasurat ceremonia de investire a noului Consiliu Judetean. Detalii, mai jos!

CITESTE SI: Schimbare de stafeta la Consiliul Judetean Timis. Pleaca Dobra, vine Nica. Ceremonie in prezenta premierului Ludovic Orban. Video 

CITESTE SI: Dupa ce Alin Nica a iscalit protocolul de colaborare la Timisoara, Dominic Fritz anunta ca participa la ceremonia de investire a presedintelui si consilierilor CJ Timis 

FOTO: Virgil Simonescu

***

Va reamintim, s-a schimbat, oficial, conducerea Consiliului Judetean Timis. Ceremonia de investitura a avut loc, sambata, la Palatul Administrativ. Invitatul principal la acest eveniment a fost premierul Ludovic Orban.

Printre invitati s-a aflat si primarul ales al municipiului Timisoara, Dominic Fritz.

Sedinta de investitura a fost condusa de decanul de varsta, consilierul judetean Petru Andea (PSD) si de cei mai tineri consilieri judeteni, Mihaela Calescu si Ciprian Trocan.

Calin Dobra (PSD), cel care a condus, in mandatul care tocmai se incheie, Consiliul Judetean Timis, a predat stafeta lui Alin Nica (PNL), noul presedinte ales al Consiliului Judetean Timis.

Astazi marcam un moment solemn din viata judetului nostru, ne inscriem pe un nou ciclu in care cetatenii care ne-au dat votul asteapta de la noi realizari, proiecte concrete, lucruri bune pentru orasele, comunele si satele judetului nostru. Multumesc celor care m-au votat si celor care nu m-au votat pentru ca de astazi sunt presedintele tuturor locuitorilor judetului nostru. Ne asteapta momente dificile in context pandemic, ne asteapta priecte frumoase pe care trebuie sa le indeplinim si sa le continuam, ne asteapta proiecte strategice care au nevoie de sprijinul Guvernului Romaniei: centura, autostrada Timisoara- Moravita, sala olivalenta, stadionul, dar pe langa acestea ma rog bunului Dumnezeu sa le ducem pe toate la bun sfarsit”, a declarat Alin Nica, dupa ce a depus juramantul.

De asemenea, consilierii judeteni alesi au depus juramantul, in cadrul ceremoniei. 31 dintre cei 36.

Lista noilor consilieri judeteni:

PNL:
Anghel Mihai Cornel
Blaga Ciprian
Bogdan Ciprian
Bojin Mihaita
Calescu Mihaela Maria
Cocean Liviu Marius
Costa Cosmin
Hiticas Marius
Popescu Marin
Popoviciu Alin Augustin Florin
Proteasa Alexandru Constantin
Roman Calin
Sarmes Dan Ion
Trocan Ciprian

USR:
Badiu Calin Claudiu
Boldovici Laura Carmen
Cadar Cosmin Alexandru
Caplat Alexandru
Luca Bianca
Mihaes Petre
Mos Cristian Alin
Olajos Jani Raul
Tecu Alexandra Viviana

PSD:
Andrea Petru
Bociu Ionel Sabin Emil
Danielescu Aura Codruta
Dobra Calin Ionel
Idolu Iulian Daniel
Ritivoiu Mihai
Sorincau Ioan

Pro Romania:
Corman Valentin

Au renuntat la mandat:
Raoul Trifan (USR PLUS), Pau Adrian (Pro Romania), Bitea Nicolae (PNL), Buboi Cosmin (PNL)

Premierul Ludovic Orban, prezent la ceremonie, a dat asigurari ca Guvernul va sprijini proiectele Timisoarei, subliniind ca va pune accent pe finalizarea celor de infrastructura, dar si pe cele noi, precum Autostrada Timisoara – Belgrad, stadionul ori sala polivalenta.

Am tinut sa fiu prezent la aceasta sedință festivă la invitatia presedintelui Alin Nica, pentru a transmite un mesaj simplu. Guvernul pe care il conduc respecta autoritatile locale alese care cunosc cel mai bine nevoile concrete locale. Pentru noi descentralizarea nu e vorba in vant, sunt reguli. Autoritatile locale se vor confrunta in perioada care va urma, pe langa imperativul major de a lupta cu succes impotriva pandemiei de coronavirus, cu necesitatea de punere in practica a unor planuri de dezvoltare fara precedent.
Conlucrarea dintre primari, presedintele de Consiliul Judetean si Guvern este fundamentala in perioada care va veni. In ce ne priveste, incercam sa crestem viteza de adoptare a proiectelor si de implementare, atat pentru cele de la nivel local, cat si pentru cele de la nivel national. Va garantez ca asa cum am aratat cand eram ministrul Transporturilor si de aproape 1 an de cand sunt premier, toate proiectele pe care le implementeaza Guvernul pentru Timis si Timisoara vor fi duse la bun sfarsit.
Inca de cand am fost ministru am fost legat de proiectele din Timis: centura Lugoj, acel pasaj despre care se credea ca nu se mai termina, autostradata, primul sfert de centura, centura Detei si acum avem proiecte, sa terminam centura, proiectul salii polivalente si multe altele pe care nu as vrea sa le enumar. Urmatorii ani vor fi dinamici in care autoritatile locale sa arate sprijin antreprenorial.
Il felicit pe Alin Nica pentru alegere, ii felicit pe consilierii judeteni alesi si le doresc ca la final de mandat sa fie mandri de realizarile lor„, a spus premierul Ludovic Orban.

A luat cuvantul si primarul nou ales al Timisoarei, Dominic Fritz, care a dat asigurari ca va colabora cu Alin Nica pentru binele locuitorilor Timisoarei si ai Timisului.

Ma bucur ca avem o noua echipa tanara la Consiliul Judetean, ca avem un nou presedinte cu multe idei pentru judet. In calitate de primar ales va asigur ca o sa colaboram pentru Timisoara si Timis si ma bucur ca avem si sprijinul Guvernului Romaniei pentru ca avem multe proiecte pe care trebuie sa le impingem in fata„, a declarat Dominic Fritz.

https://www.facebook.com/cjtimis/videos/3823009174399439/Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dominic – un diplomat prin excelenta, mai ales in contextul actual. Foarte clar si scurt pe subiect, fara fanfarisme.