Noutati :

Dr. House „se muta” in Romania. Vom avea o echipa de medici specialisti asemanatoare cu cea a lui Dr. House

17 octombrie, 2011 - 08:55 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Dr. House de Romania va avea un centru de diagnostic dotat cu aparatura moderna, de ultima generatie, chiar in capitala tarii, la Spitalul Colentina. O echipa de medici si cercetatori va incerca sa desluseasca misterele bolilor si organismului uman in cautarea diagnosticului corect. Ideea vine chiar din celebrul serial american Dr. House.

Centrul de diagnostic va functiona in cladirea medicala B a Spitalului Colentina. Constructia deja existenta este in curs de consolidare si amenajare, urmand apoi a fi dotata cu peste 300 de echipamente si dispozitive medicale. Noul centru va fi deschis din luna martie a anului viitor.

“Va functiona ca centru de cercetare, dar si de diagnostic, pentru ca va avea toata aparatura necesara pentru aceste activitati. Va acoperi toate specialitatile medicale“, a precizat pentru B365.ro, Marius Savu, director Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Centrul va fi dotat cu peste 300 de echipamente si dispozitive medicale cu un cost de aproximativ 10 milioane de euro. Aparatura medicala achizitionata va fi destinata mai multor specialitati medicale de la cardiologie la alergologie si dermatologie.

Astfel, se vor achizitiona 37 de aparate de electrocardiografie, 36 de aparate pentru investigatii alergologice, 8 ecografe si aparate de imagistica, 14 echipamente de imagistica cu rezonanta magnetica si de tomografie, 18 aparate de endoscopie si endochirurgie, 10 aparate pentru onco-dermatologie, 55 echipamente pentru pregatire probe histopatologie si citopatologie, dar si 16 echipamente pentru recuperare neuromotorie.

Costurile pentru aceasta investitie se ridica la 28 milioane euro. 98% din finantarea necesara pentru crearea acestui centru va fi asigurata din fonduri UE.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...