Noutati :

Dozele repartizate la Timisoara din noul transport de vaccin Pfizer BioNTech ce ajunge in Romania

31 ianuarie, 2021 - 03:31 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

In 1 februarie, luni, va sosi in Romania a saptea transa de vaccin de la Pfizer BioNTech care consta in 163.800 doze, pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.

CITESTE SI: Timisul ramane judetul cu cea mai mare rata de infectare cu COVID din Romania. Avem aproape 30 de localitati in Zona Rosie, inclusiv Timisoara. Unde incidenta de cazuri e de peste 8 la mie 

Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa.

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, fiind distribuite 163.800 doze Pfizer BioNTech, dupa cum urmeaza:

– Centrul National de Distributie Bucuresti: 81.900 doze;

– Centrul Regional de Distributie Brasov: 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului National de Distributie Bucuresti. Transportul va fi executat cu o autospeciala a MApN, insotita de autospeciale ale jandarmeriei si politiei, cu respectarea lantului de frig);

– Centrul Regional de Distributie Cluj: 12.870 doze;

– Centrul Regional de Distributie Constanta: 22.230 doze;

– Centrul Regional de Distributie Craiova: 16.380 doze;

– Centrul Regional de Distributie Iasi: 10.530 doze;

– Centrul Regional de Distributie Timisoara: 19.890 doze.

La centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

Conform calendarului de livrare, urmatoarea transa de vaccin ar urma sa fie adusa in Romania luni, 8 februarie, iar la acest moment se asteapta confirmarea oficiala in acest sens din partea firmei producatoare.

In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, saptamanal, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei. Pe masura ce noile transe ajung in Romania, aplicatia de programare se actualizeaza si permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populationale aflate in etapa curenta.

In ceea ce priveste calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anuntat ca va creste numarul de doze in jurul datei de 15 februarie.

CITESTE SI: 71 de morti si aproape 2.000 de noi imbolnaviri cu COVID in Romania, in ultimele ore. Timisul, singurul judet din tara in Zona Rosie Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...