Doua spitale din Timis s-ar putea transforma in sectii de cronici ale Spitalului Judetean

Primarii si conducerile spitalelor din Ciacova si Buzias discuta cu cei de la Spitalul Judetean din Timisoara despre posibila transformare a unitatilor medicale pe care le conduc in sectii de cronici. Aceasta dupa ce Ministerul Sanatatii a anuntat transformarea a 200 de spitale din tara in camine de batrani.

Trei spitale din judetul Timis, cele din Buzias, Ciacova si Faget, urmeaza sa fie desfiintate si transformate, in principiu, in camine de batrani. Autoritatile locale si centrale cauta insa solutii pentru salvarea unora din unitatile medicale.

Pentru spitalele din Ciacova si Buzias a fost propusa transformarea lor in sectii de cronici care sa apartina Spitalului Judetean. Autoritatile din cele doua orase au inceput deja discutiile cu conducerea Spitalului Judetean, in acest sens. Discutiile cele mai avansate le au cei din Ciacova, potrivit deputatului liberal de Timis, Horia Cristian.

„A fost un caz la Spitalul Judetean din Timisoara cand un pacient a stat internat in spital un an si doua zile. Astfel de cazuri pot fi preluate de spitalul din Ciacova, de exemplu. La Ciacova costul de spitalizare ar fi mult mai mic”, a spus Horia Cristian.

Deputatul a mai precizat ca a avut o discutie cu autoritatile din Ciacova si le-a propus sa atraga fonduri europene pentru modernizarea Centrului de Sanatate de acolo.

Reprofilarea unitatilor spitalicesti care au fost descentralizate ar urma sa inceapa de la 1 aprilie 2011. La nivelul intregii tari, in aceasta situatie sunt aproximativ 200 de spitale. Dintre acestea, trei sunt din judetul Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...