Noutati :

Doua saptamani cu muzica de cea mai buna calitate la Timisoara. Incepe Festivalul Muzicii de Camera, la Muzeul National al Banatului. Intrarea e libera

1 mai, 2022 - 03:24 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Facultatea de Muzica a Universitatii de Vest, in colaborare cu Muzeul National al Banatului organizeaza in perioada 2 – 17 mai, cea de-a XVII-a editie a Festivalului Muzicii de Camera de la Timisoara.

CITESTE SI: Fara chin la rafturi cu etichetele scrise marunt in supermarket. Culoarea de pe ambalaj ne va spune cat de sanatoase sunt alimentele 

Deschiderea evenimentului va avea loc luni, 2 mai, cu incepere de la ora 19:00 in mansarda Bastionului Theresia si va apartine instrumentistilor de la Filarmonica Banatul: Andreea Petrila, Csaba Zsolt Maksay, Darius Tereu, Ana-Maria Tipeanu, Lucian Petrila si Csermak Regina.

In cadrul manifestarilor, muzica de camera si poezia vor intra intr-un dialog fertil, in interpretarea studentilor Facultatii de Muzica si Teatru si a profesorilor lor.

Reprezentantiile din cadrul Festivalului vor avea loc in Mansarda Bastionului Theresia, in Sala Baroca a Muzeului de Arta si Sala Orpheum a Facultatii de Muzica si Teatru.

Iata programul complet al Festivalului:

Marti, 3 mai, de la ora 19.00, Sala Baroca a Muzeului National de Arta Timisoara va gazdui, de la ora 19.00, recitalul oferit de studenti clarinetisti de la clasa profesorului Cristian Miclea si clarinetistul Tibi Boc, dar si piese interpretate de muzicienii Cristian Miclea, Gloria Maria Mihai si Victor Parau – totul in acord cu poemele recitate de actorul Claudiu Dogaru.

Miercuri, 4 mai, la Mansarda Muzeului National al Banatului din Bastionul Maria Theresia, studentii clasei profesorului Sorin Dogariu vor incanta publicul alaturi de studentii la actorie coordonati de prof. Otilia Huzum, intr-un eveniment ce va pune in valoare pianul si poezia.

Joi, 5 mai, de la ora 19.00, Mansarda Muzeului National al Banatului din Bastionul Maria Theresia, ansamblul de flaute Flautissimo coordonat de profesorul Matei Ioachimescu isi va gasi prelungirile lirice in recitalul de poezie sustinut de actorul si universitarul Petru-Silviu Vacarescu.

Serile de 9, 10 si 11 mai se vor desfasura, cu incepere de la ora 19.00, in sala Orpheum a Facultatii de Muzica si Teatru si ii vor aduce in prim-plan pe studentii clasei de alamuri sub conducerea muzicala a profesorului Sergiu Carstea, pe tinerii interpreti ai clasei prof. Cristina Malancioiu, respectiv ansamblul Percutissimo format din percutionisti de la clasa profesorului Doru Roman.

Joi, 12 mai, de la ora 19.00, la Sala Baroca a Muzeului National de Arta Timisoara, studentii clasei prof. Manuela Mihailescu vor intra in dialog cu actrita Anca Roxana Constantin van der Zee care va sustine un recital de poezie.

Duminica, 15 mai, de la ora 17.00, la Mansarda Muzeului National al Banatului din Bastionul Maria Theresia, publicul este invitat la o seara de lieduri in interpretarea studentilor claselor de canto ale profesorilor Ioana Mia Iuga si Simona Negru, care vor fi prezente, de asemenea, pe scena, acompaniamentul fiind realizat de pianistele Silviana-Ana Cirdu si Aida Marc.

Ultimul eveniment din cadrul Festivalului Muzicii de Camera va avea loc marti, 17 mai, de la ora 19.00, in sala Orpheum a Facultatii de Muzica si Teatru. Este vorba despre un recital de lieduri sustinut de studentii claselor de canto ale profesorilor Mariana sarba, Silvia Sorina Munteanu, Darius Iordanescu si Diana Matei, avand-o invitata pe soprana Silvia Sorina Munteanu. Evenimentul va beneficia de acompaniamentul pianistilor Silviana-Ana Cirdu, Marcela Sorina Costea, Aida Marc si Rares Paltineanu.

Foto: blog.uvt.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...