Doua locuinte protejate se construiesc la Lugoj. Consiliul Judetean Timis a semnat proiectarea si executia

TIMISOARA. Doua case protejate pentru persoanele cu dizabilitati au fost date in lucru de catre Consiliul Judetean. Acestea vor fi construite in Lugoj, finantarea fiind asigurata pe fonduri europene, prin Programul Operational Regional. Contractul de proiectare si executie a fost semnat de catre presedintele CJ Timis, Calin Dobra.

CITESTE SI: Expertiza pentru fisura de la capatul Lotului 3 din Autostrada Lugoj-Deva ar putea fi gata in noiembrie. Mii de oameni au semnat petitia pentru deschiderea traficului 

Astfel, se vor construi doua case de tip familial cu o capacitate de 10 beneficiari fiecare. Interiorul este astfel gandit incat sa poata sa deserveasca copii de varste diferite si sa poata adaposti copii cu deficiente locomotorii. Fiecare casa are o suprafata construita de 300 metri patrati.

Contractul semnat de presedintele CJ Timis prevede si extinderea unui centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilitati, care urmeaza sa deserveasca un numar de 80 beneficiari din comunitate. Centrul este propus a fi amenajat intr-o cladire existenta. Aceasta adaposteste in momentul de fata cateva functiuni ce fac parte din programul de recuperare, dar se afla intr-o stare destul de avansata de degradare si necesita reparatii atat la structura de rezistenta, cat si la finisajele interioare si exterioare.

Am intrat in linie dreapta cu o noua mare lucrare in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati. Casele protejate vor oferi sansa in plus in viata celor cu diferite deficiente. Mediul in care vor trai in aceste locuinte respecta recomandarile specialistilor din domeniu. in plus, centrul de zi va oferi servicii lugojenilor care au nevoie de diferite terapii specifice, capacitatea acestuia de 80 de persoane”, spune presedintele CJ Timis, Calin Dobra.

Centrul de zi este prevazut cu sali de terapie cognitiva, terapie senzoriala, atelier de covoare, atelier de ceramica, croitorie, dar si sali de socializare si de sport. De asemenea, sunt prevazute cabinete de recuperare kineto, art-terapie, meloterapie, discriminare vizuala, terapie cognitiva, ludoterapie si logoterapie. Cladirea centrului, dupa extindere, va avea o suprafata construita de 1900 mp.

Contractul prevede trei luni pentru proiectare si 10 luni pentru executie, iar investitia se ridica la peste 4.5 milioane lei, fara TVA.

CJ Timis construieste asemenea locuinte si la Periam si Gavojdia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...