Noutati :

Doua licee importante din Timisoara isi schimba fata in 2018. Interventii in mai multe scoli din oras

5 ianuarie, 2018 - 09:22 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Sute de elevi vor invata din 2018 in cladiri reabilitate sau in containere speciale la Timisoara.

CITESTE SI: Vom avea inca un mall la Timisoara? Anuntul facut de un consultant al dezvoltatorilor imobiliari 

Primul mare proiect pentru scoli va fi pus in practica la Scoala Generala nr. 30, din zona Soarelui. Cum scoala va fi supusa unor ample lucrari de extindere, pana cand vor fi construite cele doua corpuri de cladire noi, elevii vor invata in 6 containere modulare, ce vor fi aduse la Timisoara in urmatoarele 2 luni.

Valoare estimata a fost 512.605 de lei fara TVA. Au fost postate pe SEAP doua oferte considerate admisibile. SC Demcar 2000 SRL, lider de asociere, SC Colectiv Energy SRL, asociat, cu o oferta de 414.000 lei fara TVA, si SC Electromec SA cu o oferta de 465.000 de lei fara TVA. Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, deci a fost declarata castigatoare oferta SC Demcar 2000 SRL, lider de asociere, SC Colectiv Energy SRL, asociat. Urmeaza sa se semneze contractul, si perioada de desfasurare a contractului este de 2 luni si in 2 luni castigatorul are obligatia sa ne furnizeze cele 6 containere„, spunea primarul Nicolae Robu la inceputul lunii decembrie.

CITESTE SI: Aproape ca nu-l mai recunosti. Spitalul din Timisoara care s-a modernizat de la o zi la alta. Va fi primul reabilitat in intregime 

Edilul spune ca in viitor, daca va fi nevoie, vor fi achizitionate mai multe astfel de containere, ce pot fi utile si in alte situatii, nu sa fie folosite doar ca sali de clasa.

De corpuri noi de cladire nu va beneficia doar Generala 30, ci si la o alta scoala generala, insa nici aici nu se da drumul la lucrari, ci doar se cauta constructor.

S-a lansat achizitia publica a contractului de executie pentru obiectivul de investitii Extindere in regim P+2E Scoala generala nr. 16, strada Bucuresti nr.11. Valoarea estimata este 2.770.921 lei la care se adauga TVA.Iata construim noi corpuri pentru scoli. Se vor executa lucrari de extindere cu doua corpuri aici, in regim de inaltime P+2E. Corpul 2 pe latura de vest a cladirii existente la parter va fi accesul in scolaa, scara de acces la etajul 2 si salile de clase. La etajul 2 vor fi 2 sali de clasa, coridor de acces la clase grup sanitar destinat persoanelor cu handicap locomotor, spatii de depozitare la etajul 1, un grup sanitar, sali de clasa, coridor de acces, 2 cabinete de specialitate. La etajul 2, un grup sanitar, alte 2 sali de clasa, coridor de acces, cabinet profesori. Corpul 3, pe latura de est a cladirii existente va avea la parter sala de sport, anexa, vestiar, grup sanitar, cabinet profesori, depozit materiale sportive, spatiu de lift. La etajul 1 vor fi doua sali de clasa, coridor de acces, cabinet profesori. La etajul 2, extinderea cantinei si a salii de festivitati, grup sanitar, casa scarii si descarcare lift al cantinei„, a anuntat primarul Nicolae Robu, la jumatate lunii decembrie.

Schele am putea vedea in 2018 si la colegiul Miu, aflat in zona centrala, insa deocamdata totul este la nivel de documentatie.

S-a finalizat licitatia pentru servicii de proiectare si asistenta tehinca pentru reabilitarea fatadelor si invelitorii la Colegiul I.C. Bratianu, din Piata Huniade nr.2. S-a semnat in 7 decembrie, iar valoarea este de 26.590 de lei fara TVA,. Termenul de elaborare a documentatiilor respective este de 60 de zile. Executant este Rheindrucke„, a anuntat primarul Nicolae Robu.

Municipalitatea urmeaza sa ajute la modernizarea atelierului de la Colegiul Regele Ferdinand, a salii de sport de la Scoala Generala nr.18, dar si la lucrarile de mansardare a liceului Vlad Tepes, proiect care este tot la nivel de documentatie.

Intr-o alta problema, legata tot de infrastructura scolara, in ultima sedinta de plen din 2017, consilierii locali si-au dat acordul pentru ca elevii Liceului de Arte Plastice sa se mute definitiv in cladirile ce apartineau colegiului Regele Ferdinand, iar liceul Ion Mincu se desfiinteaza, in spatiile sale urmand sa fie mutati elevi de la Lenau si de la scolile 24 si 26.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...