Doua lanturi de hoteluri faimoase vor la Timisoara! Unde cazam turistii in Capitala Culturala a Europei?

TIMISOARA. Anul 2021 va insemna pentru Timisoara o explozie a numarului de turisti care ii vor trece pragul pentru a lua parte la evenimentele capitalei culturale a Europei. Numai in 2015, din statisticile Centrului de Informare Turistica reiese ca aproape 1 milion de turisti au venit in Timisoara.
Peste 5 ani cifrele vor fi cu mult mai mari, iar toti acesti vizitatori vor avea nevoie de cazare.

CITESTE SI: Spectacol GRANDIOS de deschidere in anul in care Timisoara e Capitala Culturala a Europei, cu 731 de puncte de lumina! Ce se pregateste?

turisti-asiatici-centru (1)

Acest aspect a fost atins si in dosarul cu care Timisoara a candidat pentru Capitala Culturala. Orasul si imprejurimile sale, inclusiv din proximitatea granitelor cu Serbia si Ungaria, ofera, in total, 40.233 de paturi pentru turisti, in hoteluri, pensiuni, campusuri, internate de scoli si camine studentesti. Iar agentiile de turism si companiile de transport isi vor armoniza programele oferite cu cele din toate etapele proiectului cultural al Timisoarei.

CITESTE SI: Avem 1 milion de turisti pe an! Marile lanturi de hoteluri au ocolit pana acum Timisoara. Ce urmeaza?

Am facut o inventariere a tuturor locurilor de cazare si atunci cand am depus dosarul , nu numai la Timisoara, ci si pe o raza de o suta de kilometri in  jurul Timisoarei. Folosind infrastructura turistica existenta acum, dar si gandindu-ne la posibilitatea ca pe perioade scurte campusurile scolare si cele studentesti sa fie orientate in zona de turism. Am ajuns la o capacitate de  cazare de 44.000 de locuri in forma ei cea mai buna. Ceea ce ar fi  absolut suficient pentru o Capitala Culturala Europeana. Insa ne asteptam la o crestere din acest punct de vedere„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Aeroportul International Timisoara va fi precum Verona ori Bergamo! Ce se intampla chiar acum?

concert-piata-victoriei-festival

Reprezentantii unor lanturi cunoscute de hoteluri curteaza Timisoara in aceasta perioada.

Acum infrastructura turistica din oras este folosita in proportie de 40-42 la suta. Si, din acest punct de vedere, mai este loc de crestere, iar pe de alta  parte avem cunostinte de intentia dezvoltatorilor de a propune noi structuri de  cazare parte din lanturile internationale. Exista cel putin doua structuri de cazare de care avem  cunostinta, dar pe care nu pot sa le dezvalui, dar care fac parte din lanturi internationale si care vor fi construite in Timisoara„, afirma pentru opiniatimisoarei.ro Dan Diaconu.

Reprezentantii primariei isi pun nadejdea in cresterea numarului celor care vor investi in zona hoteliera, odata cu anuntarea Timisoarei drept Capitala a Culturii in 2021.

Ma asteptam ca titlul sa aduca si mai multe astfel de initiative si sunt convins chiar  ca la un ritm de crestere de 18-20% pe an pe care l-am avut din punct de vedere al  numarului de turisti si al numarului de innoptari, ne asteptam ca vor fi investitii si mai multe din acest punct de vedere. Nu cred ca trebuie sa ne facem griji  cu privire la unde vor sta turistii. Avem solutii clare„, da asigurari viceprimarul Timisoarei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. ge spune:

    Si pana la urma unde ii cazam? Un kilometru de articol care vorbeste despre nimic. Asta da cultura….