Noutati :

Doua laboratoare moderne pentru o scoala de top. Dotari ca-n Germania pentru un liceu din Timisoara

23 martie, 2017 - 03:59 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Li s-a promis un campus nou cu toate dotarile, insa deocamdata au fost modernizate doar doua dintre laboratoare. Elevii din liceul Nikolaus Lenau invata de acum in doua sali performante cu dotari de ultima ora.

CITESTE SI: Cat de disperata e situatia la Colterm? Nicolae Robu cere o caruta de bani ajutor de la guvern

Primul modernizat a fost laboratorul de fizica, unde a fost instalat un nou sistem care ajuta copiii la experimentele pe care le vor face. Are in componenta brate extensibile in care sunt instalate prize pentru electricitate si de acces la internet. In clasa a fost instalat si un panou de comanda la care au acces numai profesorii, iar in laborator pot sa ia loc 30 de copii.

Laboratorul de chimie are instalate mese cu borduri, cu chiuvete la fiecare doi elevi care invata in sala, dar si un dus. De asemenea, pentru experimentele facute de profesor la catedra, pentru a fi protejati elevii a fost instalat un geam separator.

Am dorit sa avem un laborator de fizica sigur si performant, care sa permita accesul in siguranta si sa permita si munca in siguranta. Pentru aceasta am optat pentru aceste aripi suspendate cu powerlift-urile, la carese poate renunta cand avem lectie de predare si pentru experimente e mai bine asa. Ca elev am avut mese la care au fost sursele, insa cand am ajuns profesoara la liceu acelea nu au mai functionat. Sper ca acestea sa functioneze mai mult timp si sunt si mai protejate. In momentul in care se intampla ceva avem un buton de siguranta care opreste automat si instantaneu curentul la toate mesele„, a declarat directoarea liceului Nicolaus Lenau, Elena Wolf.

Investitia totala in cele doua laboratoare a fost de 560 de mii de lei, bani proveniti din bugetul local.

Normal ar fi ca in toata Romania, elevii sa aiba parte de conditii la acest nivel. Suntem departe de aceasta normalitate. Cladirea arata foarte bine, cum arata pe dinafara e alta socoteala. Trebuie ce este bun sa marcam si sa promovam. Este o investitie serioasa, de 560 mii de lei, de la bugetul local si nu cred ca putem gasi chiar la tot pasul investitii la acel nivel pentru unul sau doua laboratoare. In interior e gata tot. In exterior suntem in blocaj pentru ca suntem in instanta cu firma care avea de executat lucrarea si nu putem continua amenajarea pana nu se incheie procesele„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Pasaje peste calea ferata si largirea unei artere la 4 benzi, strategia pentru fluidizarea traficului din Timisoara 

Edilul a vorbit si despre campusul scolar promis liceului Nicolau Lenau, care ar trebui sa se faca din bani europeni, insa strategia nationala pe educatie nu este inca definitivata.

Noi vom face acel campus, daca vom reusi pe fonduri europene, iar daca nu, vom gasi alte resurse. Dar daca am luat angajamentul sa il facem, il vom face„, a declarat primarul Nicolae Robu.

La Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Primaria Timisoara a derulat, recent, cu fonduri europene, un proiect de reabilitare, care a avut o valoare de 7 milioane de lei. In cadrul acelui proiect s-a realizat reabilitarea infrastructurii liceului in suprafata totala de 3635 mp. prin măsuri de consolidari, reparatii la structura, tamplarie si plansee. S-a efectuat modernizarea si reorganizarea functionala a liceului, imbunatatirea dotarilor educationale, in conformitate cu cele mai noi standarde in domeniu, ameliorarea sigurantei mediului educational, cresterea accesibilitatii persoanelor cu dizabilitati la serviciile educationale. Concret, 18 sali de clasa, 5 laboratoare, o biblioteca cu sala de lectura, 5 cabinete, o sala de muzica sunt rezultatele in urma reabilitarii si recompartimentarii cladirii existente.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce pana mea de profesoara „de fizica” e aia care nu stie diferenta intre curent si tensiune? Tensiunea se opreste, fato, nu curentul, curentul e o consecinta a tensiunii.

  2. …si cu cei din clasele 0 care trebuie sa invete in camere de camin ! si alte scoli sunt goale ! doar de dragul de a fi in centru ?!!! asta cum se rezolva !