Noutati :

Doua firme vor sa schimbe fata Primariei Timisoara. Se vor face lucrari de 1 milion si jumatate de euro

31 ianuarie, 2020 - 11:46 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa ce in repetate randuri cladirea Primariei a fost inconjurata cu banda de protectie pentru a evita o nenorocire, pentru ca ornamente si tencuiala s-au prabusit pe trotuar, imobilul ce adaposteste administratia orasului Timisoara urmeaza, in sfarsit, sa isi schimbe infatisarea.

CITESTE SI: Sapaturile la Centura de Sud Timisoara pornesc in 6 locuri deodata. Cand incepe treaba in teren si cat din sosea se face anul asta. Anuntul sefului DRDP Timisoara, Horatiu Simion 

Inca de la inceputul anului trecut a fost initiat un proiect de hotarare care prevedea aprobarea documentatiei pentru reabilitarea fatadei si inlocuirea tamplariei exterioare la intregul corp de cladire de pe C.D. Loga, fiind prevazuta „realizarea lucrarilor de reabilitare a tuturor fatadelor cladirii istorice si a elementelor invelitorii in conformitate cu principiile si normele de interventie asupra cladirilor cu valoare istorica. In acest sens , interventia propusa asupra fatadei urmareste sa asigure tratarea constructiei in acord cu specificul arhitectural propriu, respectiv al ansamblului si cu cerintele standardelor contemporane din domeniul restaurarii”.

In urma licitatiei organizate de reprezentantii Primariei Timisoara, doua firme si-au depus ofertele si sunt interesate sa realizeze lucrarile prevazute in proiect. Este vorba despre Solaria si Hantig, iar in prezent ofertele depuse de acestea se afla in evaluare.

Lucrarile erau estimate la 6.736.792 lei cu TVA, adica aproape 1 milion si jumatate de euro.

***

In cazul fatadelor, interventiile se vor limita strict la lucrari de reparatii de zidarie si de eliminare si protejare impotriva umiditatii. De asemenea, in zonele degradate va fi inlaturata si refacuta tencuiala. Vor fi inlocuite zonele degradate ale profilelor de streasina, a braurilor si a elementelor de volum si se vor face lucrari exterioare la nivelul soclului.

La golurile de la usi si ferestre, tamplaria va fi reconditionata pe alocuri si completata cu elemente noi, similare cu cele existente sau, acolo unde se impune, vor fi inlocuite complet cu tamplarii din lemn, pentru a pastra un aspect original. Si grilajele ornamentale vor fi reconditionate prin curatare si protejare impotriva ruginii, apoi vor fi revopsite.

Invelitoarea, suportul de invelitoare si accesoriile,vor fi reparate prin inlocuiri de ornamente de tabla in limitele de functionare, cat mai discrete, care sa nu dauneze aspectului clasic al cladirilor istorice. La lucarne si lucrari de tinichigerie se vor pastra lucarnele istorice.

Realizarea lucarnelor/luminatoarelor si ornamentelor se vor realiza cu elemente locale noi, cu respectarea formelor, proportiilor, materialelor si a modelelor istorice. Pe toate fatadele se va monta grilajul de protectie la curgere zapada”, se arata in documentatia aprobata in martie.

Vor fi refacute scurgerile si colectarea apelor pluviale, conectarea la instalatiile de canalizare, dar si instalatiile de protectie, a paratrasnetului si a prizei de pamant, precum si iluminatul arhitectural al cladirii de pe Loga.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Simte ca pleaca anul asta ?