Noutati :

Doua firme vor sa scalde in lumina 3 bulevarde mari din Timisoara, cu peste 2 milioane de lei. Jumatate din bani vin de la Fondul de Mediu

14 decembrie, 2021 - 08:34 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Doua companii vor contractul pentru modernizarea iluminatului public pe trei dintre cele mai mari bulevarde din Timisoara. Primaria a scos la licitatie executia lucrarilor, iar in cursa s-au inscris Elba si Backup Technology.

Cele doua oferte au intrat in evaluare la Primaria Timisoara, urmand sa fie anuntat un castigator.

Conform planului, pe stalpii de pe Calea Aradului, Calea Torontalului si Calea Sever Bocu urmeaza sa fie instalate 531 de dispozitive de iluminat noi, care sa reduca atat consumul, cat si poluarea.

Proiectul vizeaza inlocuirea aparatelor de iluminat public de pe strazile Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu prin montarea a 531 aparate de iluminat cu tehnologie LED si implementarea unui sistem inteligent de telegestiune. Principalul obiectiv este obtinerea unui sistem inteligent, nou, modern, unitar, economic si ecologic, care va determina reducerea semnificativa a cheltuielilor cu energia electrica si reducerea costurilor cu intretinerea„, transmiteau reprezentantii Primariei Timisoara in primavara acestui an.

Practic, odata cu implementarea proiectului, se va diminua cu 60% consumul de energie primara si vor scadea si gazele cu efect de sera.

Valoarea contractului este de putin peste 2 milioane de lei, cu tot cu TVA. Din aceasta suma, 995.197 de lei vin de la Administratia Fondului de Mediu prin ‘Programul privind sprijinirea eficientei energetice si a gestionarii inteligente a energiei in infrastructura de iluminat public’.

Lucrarile ar urma sa dureze 5 luni.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ooo, daaaa…. Iluminatul public in oras, in multe locuri, este un dezastru. E bine ca se modernizeaza pe marile bulevarde, dar nu uitati strazile mai laturalnice….

  2. Parcă venea pană de curent? Sau Fritz o rezolvă că si cu căldura? Cine va plăti curentul? Tot timișorenii prin taxe si impozite?