Noutati :

Doua facultati din Timisoara se extind cu 4 milioane de euro, bani europeni

19 februarie, 2019 - 12:58 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Doua facultati ale Universitatii de Vest din Timisoara isi vor extinde sediile si vor primi dotari noi, in urma unui proiect cu fonduri europene, in valoare de 4 milioane de euro.

CITESTE SI: Se planteaza fapte bune in Timis si in 2019. Impadurire masiva in apropiere de Timisoara. Hai si tu!

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si Universitatea de Vest din Timisoara au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Extindere spatii de invatamant existente pentru Facultatea de Arte si Design si Facultatea de Muzica si Teatru”.

Cele doua facultati ale Universitatii de Vest vor beneficia de noi spatii de invatamant in urma extinderii, prin construirea unor noi corpuri de cladire in zona Oituz – un proiect in valoare de 4.075.993,74 euro, cu o valoare a finantarii nerambursabile de 3.941.093,26 euro.

CITESTE SI: Din filmele SF… in telenovelele noastre de pe Bega. Cum aduce Nicolae Robu turisti la Timisoara din Tara Soarelui Rasare? Primarului i-au placut vaporasele japonezilor 

Peste 1.000 de studenti se vor bucura de infrastructura de educatie extinsa si de dotari moderne.

Semnatarii contractului au fost Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara – beneficiar al proiectului, si Sorin Maxim, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.

CITESTE SI: Cea mai mare expozitie dedicata pescarilor si vanatorilor isi deschide portile la Timisoara. Intrarea e libera 

Este practic si un proiect de regenerare urbana. Acea zona, Oituz, este intr-o reasezare din punct de vedere al dezvoltarii urbane. In cadrul Programului Operational Regional, Axa 10 este o axa dedicata universitatilor. In general, educatia a fost suprascrisa cu proiecte, a fost suprascrisa cu peste 500% fata de valoarea alocata. Ne dorim sa gasim resurse pentru a finanta toate proiectele. Imi doresc ca in curand sa ne si bucuram de aceste edificii”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Intreaga investitie ar trebui sa se deruleze intr-un interval de 46 de luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...