Noutati :

Doua decenii dupa gratii pentru tortionarul Visinescu. Decizia este definitiva

10 februarie, 2016 - 11:59 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Justitia din Romania a reusit sa faca putina dreptate celor torturati in penitenciarul de la Ramnicu Sarat, in perioada regimului comunist. Alexandru Visinescu, comandant al inchisorii timp de sapte ani, a devenit astfel primul toirtionar care isi va petrece ultimii ani din viata dupa gratii.

In prima instanta, Curtea de Apel Bucuresti decisese o pedeapsa similara pentru Visinescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 1956-1963, Alexandru Visinescu, in calitate de comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, „a savarsit actiuni si inactiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivitatii reprezentata de detinutii politici incarcerati in acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrangerea grava a exercitarii acestora, pe motive de ordin politic”.

In perioada in care la conducerea Penitenciarului Ramnicu Sarat a fost Alexandru Visinescu, detinutii erau supusi unor conditii de existenta sau tratament de natura sa duca la distrugerea lor fizica, fara sa li se asigure un minim de medicamente si fara sa li se acorde ingrijiri sau asistenta medicala adecvate, a aratat Parchetul instantei supreme.

Citeste mai multe: AICI

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor