Noutati :

Doua comune din Timis isi unesc fortele pentru a organiza integral un raliu! Evenimentul este o premiera in Romania

29 octombrie, 2013 - 03:34 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Penultima etapa a competitiei automobilistice judetene le propune concurentilor o premiera. Daca pana acum, Comlosu-Mare si Dumbravita au fost singurele comune din Romania in care s-a desfasurat integral un raliu, de sambata, comunele Giarmata si Pischia se inscriu si ele in cercul select de localitati rurale romanesti organizatoare de
astfel de competitii.
Astfel, etapa a X-a din Campionatul de Automobilism Timis 2013 si etapa a VIII-a din Campionatul de Karting Timis 2013 se vor desfasura sambata, sub denumirea “Rally-Kart Giarmata-Pischia 2013” :”Este pentru prima data in Romania cand doua comune isi unesc fortele pentru a organiza o competitie automobilistica si de karting. Am decis sa organizam acolo o etapa a campionatului Judetean de Automobilism, la cererea primariilor din cele doua comune, care au vazut ca singurele localitati rurale din tara organizatoare de realiuri au fost pana acum Comlosu Mare si Dumbravita „, a spus Ladislau Giurisici,presedintele Comisiei de Automobilism si Karting (C.A.K.) din cadrul A.C.R. Timis.
Pilotii vor avea parte la “Rally-Kart Giarmata-Pischia 2013” de un traseu de 37 de km, competia urmand sa cuprinda trei probe speciale.
Startul se va da la ora 10,01 din centrul comunei Giarmata. Prima „speciala” se va desfasura pe un traseul de 0,6 km, pe strada Morii, de la intersectia cu Iohanii si pana la intersectia cu strada Noua, portiune pe care circultia va fi inchisa, sambata intre orele 9 si 12.
Dupa aceasta prima proba, concurentii se vor deplasa spre Pischia. Controlul de trecere va avea loc in fata primariei din aceasta comuna, penru ca apoi, cea de-a doua „speciala”, o proba de viteza pe distanta de 1,5 km, sa se dispute la iesirea din Bencecu de Jos, pana la intrarea in Bencecu de Sus, circulatia fiind inchisa pe drumul comunal DC 62 intre orele 10 si 12,30.
Ultima proba speciala din cadrul “Rally-Kart Giarmata-Pischia 2013” va fi organizata pe o platforma de la intrarea in Giarmata, dinspre Timisoara. PS 3 le va propune pilotilor un circuit viteza pe un traseu de 1 km.
Totodata, incepand cu ora 11,30, in centrul comunei Giarmata se va desfasura si cea de-a VIII-a etapa din Campionatul de Karting Timis.
Premierea, atat in intrecerea automobilistica, cat si in cea de kartig va avea loc in jurul orei 16, la Caminul Cultural Giarmata, premiile constand in cupe, diplome si medalii, fiind asigurate de Primariile Giarmata si Pischia.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...