Doua cladiri importante din Timisoara, eficientizate energetic. Lucrari la Colegiul Ana Aslan si Clinicile Noi pe bani europeni

TIMISOARA. Au fost semnate noi contracte, dupa ce au fost obtinute finantari prin PNRR pentru doua noi lucrari. Cu aproape 30 de milioane de lei urmeaza sa fie reabilitate energetic doua cladiri importante din oras, Colegiul Ana Aslan si Clinicile Noi ale Spitalului Municipal.

CITESTE SI: 41 de tari de pe trei continente, reprezentate oficial la Timisoara in weekendul de deschidere a Capitalei Culturale Europene 

Primaria Municipiului Timisoara a obtinut o finantare de 29,6 milioane de lei pentru doua proiecte de eficientizare energetica la Colegiul Ana Aslan si la Clinicile Noi de la Spitalul Municipal de Urgente Timisoara. Toate proiectele vizeaza eficientizarea energetica a cladirilor publice ale municipiului. Proiectele sunt finantate prin Componenta C5 – Valul Renovarii – din Planul National Redresare si Rezilienta (PNRR) 2020-2022″, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” include izolarea termica a peretilor exteriori, a planseului superior si a celui inferior, inlocuirea tâmplariei. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru consumul de energie pentru iluminat, iar o cincime din necesarul cladirii va fi furnizat din surse regenerabile. Valoarea contractata este de 6.402.703 lei (TVA inclus).

Eficientizarea energetica de la Clinicile Noi vizeaza reabilitarea termica a cladirilor Spitalului Municipal de pe strada Gheorghe Dima, nr. 5. Sunt vizate mai multe interventii precum anveloparea exterioara, reabilitarea retelei de apa calda de consum, modernizarea sistemului de climatizare si ventilare mecanica si realizarea unui sistem de management energetic integrat al cladirii. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru incalzirea apei de consum si pentru iluminatul cladirii, 5% din necesarul cladirii va fi furnizat prin surse regenerabile. Valoarea contractata este de 23.198.898 lei (TVA inclus).

Pentru a realiza toate aceste lucrari, urmeaza ca Primaria sa organizeze licitatiile pentru gasirea unui constructor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. faraminciuni spune:

    Dispareti cu minciunile tip USR.