Doua asocieri de firme vor sa (re)tehnologizeze Colterm si sa modernizeze peste 30 km de retea, cu aproape 30 de milioane de euro, la Timisoara

TIMISOARA. Dupa mai multe incercari, a fost cu noroc. Doua asocieri de firme vor sa faca lucrarile de reabilitare a retelei de termoficare din Timisoara si s-au inscris pana la termenul limita al licitatiei lansata de primarie.

Practic, este vorba despre „Proiectarea si executia de reabilitare a reţelei de termoficare pentru proiectul “Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara în vederea conformării la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”.

Contractul de lucrari e impartit in 2 loturi, iar asocierile de firme care doresc sa retehnologizeze Colterm sunt compuse din aceleasi 3 companii, avand fiecare alt lider.

Pentru primul lot de lucrari ar putea fi realizat, lider de asociere este comapania ENERGOMONTAJ, iar Elsaco Electronic SRL si CONSTRUCTII ERBASU S.A. sunt asociati. Pentru cel de-al doilea lot, Elsaco Electronic este liderul, celelalte doua firme intrand in asociere.

Ofertele au intrat acum in evaluare.

Primul lot prevede proiectarea si executia reabilitarii a 9,067 km de retea termica primara, iar cel de-al doilea, reabilitarea a 20,095 km traseu de retea termica secundara.

Suma estimata a fost de 116.803.606 lei fara TVA, adica 28.957.560 euro cu TVA. Banii provin din fonduri europene, pentru care in vara anului trecut a fost iscalit contractul de finantare de catre fostul ministru al Fondurilor Europene, iar proiectul se va derula prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM si ar trebui sa sporeasca eficienta energetica a Colterm.

Termenul de realizare a investitiei este de 24 luni, din care 3 luni proiectare si 21 de luni executie, la care se adauga perioada de Notificare a Defectelor de minim 36 luni de la data emiterii Procesului Verbal de Receptie la terminarea lucrarilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 1000€/m care va sa zica. Teava de 820mm izolata si gata de ingropat costa 20…30€/m. Restul pana la 1000? Noroc ca sunt doar trei firme care infuleca, daca erau 6 se dubla pretul.

  2. Jos C.O.L.T.E.R.M.!