Noutati :

Dotari noi pentru pompierii din Timis si Timisoara. La ce folosesc echipamentele primite?

4 ianuarie, 2016 - 03:12 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. In dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis au intrat 4 noi mijloace de interventie: o autospeciala de lucru cu apa si spuma, o autospeciala cu echipament specific pentru transport scafandri la interventie si două ambarcatiuni.

Acestea au fost primite prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Autospeciala de lucru cu apa si spuma este folosita la stingerea incendiilor in zone greu accesibile, teren accidentat, punandu-se accentul pe deplasarea rapida, realizarea in scurt timp a dispozitivului de interventie si utilizarea apei cu randament de stingere ridicat, fiind dotata cu un rezervor de apa de 5000l si unul de spumă de 500l.

Autospeciala este proiectata pentru utilizare off road. Aceasta a fost alocata Statiei de Pompieri Făget, urmand a fi folosita si pentru interventii pe autostrada.

Autospeciala cu echipament specific pentru transport scafandri la interventie este destinata misiunilor de salvare ce au loc pe apa, sub apa sau in care este necesara interventia scafandrilor pentru salvarea persoanelor in mediul rural si urban, punandu-se accent pe deplasarea rapida in diferite medii de teren.

Aceasta asigura realizarea in timp scurt a dispozitivului de interventie si protectia pe timpul transportului a echipajului si a echipamentelor. Autospeciala este dotată cu echipamente de scafandrii, 3 uscate si 3 umede, echipament de prim ajutor, salvari din puturi, instalatii de iluminat si alte echipamente specifice acestui tip de interventii. Cele doua ambarcatiuni sunt folosite pentru salvari din mediul acvatic.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...