Noutati :

Dotari moderne, la Universitatea Politehnica Timisoara. Laborator modernizat de o firma din oras

24 noiembrie, 2017 - 07:29 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Studentii de la Universitatea Politehnica Timisoara vor invata in conditii mai bune, dupa ce un loborator a fost complet modernizat, in urma unei donatii.

O firma din Timisoara a renovat si dotat cabinetul, iar valoarea donatiei se ridica la 70.000 de euro.

Laboratorul de Elemente de Grafica pe Calculator si Calcul Paralel din cadrul Departamentului de Calculatoare si Tehnologia Informatiei a fost complet renovat. Modernizarea a constat din repararea salii laboratorului, modernizarea instalatiei electrice si a celei de transmisie date, dotarea cu mobilier, dar cea mai importanta componenta a acestei donatii se refera la achizitionarea unui numar de 18 unitati centrale performante, fiecare dintre acestea fiind insotita si de o placa grafica dedicata, capabila sa transforme un calculator obisnuit intr-o puternica unitate de procesare.

Laboratorul este utilizat in prezent de studentii din anii I, II, III si IV la numeroase discipline, printre care cele de Calcul Numeric, Algoritmi Paraleli, Elemente de Grafica pe Calculator, atat de la seriile de limba romana cat si la cele de limba engleza. De asemenea, laboratorul este utilizat de studentii de la master la disciplinele Data Mining si Retele Neuronale.

Valoarea totala a donatiei este de 70.000 de lei., iar acesta este al doilea loborator modernizat de aceasi firma. Primul, de aceeasi valoare, a fost inaugurat in urma cu un an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Parca suntem in Etiopia ( scuze ca jicnesc aceasta tara, Etiopia, facand comparatie cu Romania )