Dosarul cu sina si copia legalizata, eliminate din institutiile publice din Romania

romaniatv.net

Romanii nu vor mai fi obligati sa stranga tot felul de documente intr-un dosar pentru a le depune la institutiile publice atunci cand au de rezolvat diferite probleme.

CITESTE SI: Veste buna pentru pensionari. Anunt de ultima ora de la Posta Romana 

Legea care prevede debirocratizarea institutiilor publice, votata de Senat in luna decembrie, a fost promulgata de presedintele Iohannis.

Actul normativ prevede ca institutiile care presteaza servicii publice sunt obligate sa aiba pe site cererile in format electronic si sa asigure copii xerox gratuit in sediul institutiei, in cazul in care se solicita copii de documente, scrie hotnews.ro.

Masurile vor intra in vigoare in 6 luni de la intrarea in vigoare a legii.

Institutiile publice, organele de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obtinut statut de utilitate publica sau sunt autorizate sa presteze un serviciu public, in regim de putere publica, nu pot solicita persoanelor fizice sau persoanelor juridice, in vederea solutionarii cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, dosare, dosare cu sina, precum si niciun alt articol sau obiect de birotica sau papetarie….Prevederile se aplica si in cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la concursurile pentru ocuparea unei functii publice, precum si in cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la procedurile de achizitii publice„, se arata in actul normativ.

De asemenea, institutiile vor fi obligate sa nu mai ceara copii legalizate dupa anumite documente, sa accepte documente cu semnatura electronica sau sa ofere metode alternative pentru plata serviciilor publice.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Fany spune:

    Da .Se implementează ID 2030 .Fără bani Cash. IDENTIFICARE FACIALA peste tot .Cipare. Se adeverește ca Ursula de la Bruxelles e mai tare decât Ursul de la Moscova