Opinia Timisoarei

Dorel loveste din nou la Timisoara. A fost retezat stalpul din calea tramvaiului pe bulevardul Cetatii. Video

TIMISOARA. Dupa ce la finele anului trecut au incheiat operatiunile de mutare a sinelor de tramvai pe bulevardul Cetatii unde, la probe, s-a constatat ca liniile erau prea aproape de un stalp, iar garniturile nu puteau trece fara sa-l loveasca, noaptea trecuta, muncitorii au retezat… stalpul.

CITESTE SI: Curiosii, alungati cu lopata. Muncitorii sparg betonul la intersectia Cetatii cu Torontalului in Timisoara ca sa mute liniile, dupa ce la probe tramvaiul n-a avut loc sa treaca de un stalp. Video 

CITESTE SI: Trebuie sparta intersectia Cetatii cu Torontalului si refacute fundatia si liniile, dupa ce tramvaiul n-a avut loc sa treaca de un stalp. Primaria Timisoara da toata vina pe constructor si baga restrictii de circulatie

CITESTE SI: ‘Ai de ma-sa!’ Primul test cu tramvaiul pe noile linii de pe bulevardul Cetatii la Timisoara, un dezastru: Garnitura a ‘sters’ in mers un stalp ce sustine firele de contact pentru ca… spatiul e prea ingust. Foto 

Aceasta dupa ce, la o alta serie de teste de acum mai bine de o luna, facute cu un tramvai vechi si cu o Bozankaya, parea sa nu mai puna probleme, dupa cum anunta Primaria Timisoara. Iata, insa, ca, la scurt timp dupa ce viceprimarul Ruben Latcau anunta la tv ca tramvaiul 4 si-ar putea relua cursele incepand de duminica pe bulevardul Cetatii, noaptea trecuta, muncitorii au intervenit si au taiat stalpul buclucas, semn ca aceasta era singura solutie sigura pentru ca decizia administratiei Fritz de a relua circulatia garniturilor sa nu starneasca noi hohote de ras in oras daca n-ar fi reusit.

Un timisorean, care n-avea somn si locuieste in zona buclei de la Ciocanul, la intersectia Cetatii cu Torontalului, a filmat azi-noapte operatiunea de retezare a stalpului.

Noaptea ca hoții!
Cu toții așteptam cu nerăbdare „Marea deschidere” de duminică!! Dar, ce sa vezi … Dorel de Timișoara lovește din nou!
După ce au mutat liniile de tramvai pentru o „greșeală de execuție” și după ce „totul era perfect”; au realizat ca de fapt problema este stâlpul„, a scris timisoreanul care i-a filmat pe muncitori in actiune.

Imaginile de mai jos nu mai au nevoie de niciun comentariu!

De duminica, pe Cetatii, tramvaiul va incepe sa recircule. De data asta nu vor mai fi probleme, deoarece am facut foarte multe probe noaptea, ne-am asigurat de cel mai worst-case scenario, am facut probe cu plug de zapada, nu doar cu tramvaiul, deci, ne-am asigurat ca si in situatii exceptionale, cand avem zapada de 1 m si trebuie sa deszapezim cu plugul, putem sa folosim linia si sa luam virajul si cu folosirea plugului de deszapezire„, declara acum doua zile la TVR viceprimarul Ruben Latcau. Noaptea trecuta, s-a taiat stalpul.

***

Va reamintim, la inceputul lunii decembrie, aveau loc primele probe cu tramvaiul pe noile linii de pe Bulevardul Cetatii din Timisoara. Totul a decurs fara probleme pana la momentul la care garnitura a trebuit sa faca virajul la stanga, de pe Calea Torontalului pe Bulevardul Cetatii, si a lovit unul dintre stalpii care sustin firele de contact, pentru ca spatiul dintre linii si stalp era prea ingust.

Lucrarile pe Cetatii au fost executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si au durat doi ani si jumatate, dupa ce a fost acordata o pasuire din partea primariei.

Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020. Insa, proiectul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii a fost revizuit si modificat de catre specialistii lui Dominic Fritz inainte de a incepe lucrarile in vara lui 2021. Printre modificarile realizate s-au numarat redimensionarea trotuarelor si pistelor de biciclete, care sunt mai late decat prevedea planul initial, in detrimentul carosabilului, dar si realizarea unor treceri de pietoni in plus si o mutare a liniilor de tramvai.

Porr Construct a fost lider de asociere, iar tert Porr Bau GmbH, in timp ce subcontractanti au fost Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.

Constructorii au primit pentru lucrare peste 22 de milioane de euro cu TVA.

FOTO: Forum STPT

Exit mobile version