Noutati :

‘Domnule Dominic Fritz, nu USR-ul a castigat Timisoara, ci timisorenii au ales sa riste viitorul lor cu un minuscul necunoscut, iar dezamagirea este crunta’. Scrisoare deschisa catre primar din partea antreprenorilor

13 septembrie, 2021 - 10:57 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
32

TIMISOARA. Atac virulent la adresa primarului Dominic Fritz si a administratiei sale la Timisoara din partea antreprenorilor. Furiosi pe aroganta cu care au fost tratati la dezbaterea publica de saptamana trecuta vizand cresterea impozitelor si taxelor locale, reprezentantii firmelor isi manifesta revolta si condamna atitudinea primariei printr-o scrisoare deschisa semnata de Corina Macri, presedintele HORETIM, vocea industriei ospitalitatii din Timisoara.

CITESTE SI: Impozite nejustificat de mari si sustirea unui buget defectuos. Dezvoltatorii imobiliari si reprezentantii HoReCa, nemultumiti de cresterea darilor pe care vrea sa o impuna administratia Fritz la Timisoara din 2022

De patru ani ne luptăm cu o administrație incapabilă și depășită de realitatea economică a sofisticatului oraș,

TIMIȘOARA!

Domnule primar Dominic Fritz, v-am susținut cu toată puterea și forța încrederii într-un viitor curat și autentic.
Dezamăgirea este cruntă și ne obligă să ne întrebăm cât de mult am fost păcăliți? Mi s-a spus că trebuie să așteptăm 3 ani să recalibrăm această greșeală fatală. Nu pot să cred că am fost atăt de rău păcăliți.
Este foarte adevărat că l-am învins pe bietul domn primar Robu, nicidecum că ați câștigat alegerile unei comunități disperate, dar am fost convinși că veți înțelege că este unica șansă pentru toți de a merge mai departe, timișoreni și exponenți ai unei frustrări inimaginabile, asumându-vă o responsabilitate istorică.
Domnule Dominic Fritz, nu USR ul a câștigat Timișoara, ci timișorenii au ales să riște viitorul lor cu un minuscul necunoscut, căruia i s-au dat mii de credite în alb și astfel au fost sancționate fostele administrații, după mai bine de 30 de ani de debusolare!

Vorbesc în numele tuturor antreprenorilor români care vor să investească și să dezvolte afaceri de succes în comunitatea locală în care trăiesc.
Suntem mulți și reali, din păcate autoritățile ne ignoră și ne blochează cu fiecare ocazie.
Timișoara se subordonează corporațiilor multinaționale, sfidând și acum în al 13 -lea ceas, inițiativa privată locală.
Așa nu putem evolua, ci doar ne raportăm la cifre și statistici, din ce punct al relativității vă convine!
Situația urbei noastre este în cădere liberă și tinde spre autodistrugere.

Am participat miercuri, 08.09.2021, la dezbaterea publică privind impozitele și taxele locale ale municipiului Timișoara, în numele organizației patronale pe care o reprezint, HORETIM, în numele confederației CNIPMMR, al căror reprezentant suntem în Timiș.
Ca urmare, vorbim în numele tuturor IMM-urilor din Timiș, a tuturor acelor antreprenori care susțin economia locală timișeană.
De 4 ani facem același apel la normalitate și la susținerea economiei locale.
Anul trecut, am discutat cu noul primar, Dominic Fritz, și același veșnic director executiv, Adrian Bodo, care nu știe cum să adune mai mulți bani la bugetul primăriei, prin copleșirea financiară a ințiativei private.
De patru ani încercăm să explicăm că Primăria Timișoara are un management financiar mai mult decăt defectuos, dar nu avem un partener de dialog care să ne justifice în mod transparent bugetul de venituri și cheltuieli al comunității în care trăim. Aceeași primărie care nu poate exista fără munca și bunăvoința noastră, a plătitorilor de impozite și taxe locale.
Anul trecut, onorabil Domn primar ne-ați explicat că ați moștenit un buget vulnerabil și ați făcut apel la înțelegerea noastră, cu promisiunea că de anul viitor ( 2021) se vor corecta aceste aberații.

Menționez, Timișoara este orașul cu cele mai mari impozite și taxe locale din România. Toate acestea se întâmplă doar pentru că nu avem coloană verticală și ne ascundem după fiecare interes material minor, în detrimentul unei regiuni cândva de ”frunce”. De mulți ani, fără număr, fiecare consilier local este impulsionat sau motivat prostituant de ieftin, doar pentru a susține decăderea și distrugerea minunatei noastre urbe.
Întelegem să plătim impozite și taxe luxuriante intr-un oraș premium și exclusivist, pe măsura costurilor. Ca în Viena, reperul timișorean de lifestyle, am accepta să plătim aceste impozite exagerate, dacă am beneficia de servicii pe măsură.
În realitate știți cum e Timișoara? Murdară, toxică, coruptă, snoabă și exploatată.
Am încercat disperat la această dezbatere, în care voturile sunt numărate dinainte și sfidarea comunității este mai mult decât vulgară, să explic care este pericolul unor taxe nejustificate.
Stupoare, știți cum a răspuns city managerul acestui oraș atât de sofisticat??? ”Că este dovedită evaziunea din domeniul horeca, de la Banca Mondială citire, că ne-am trezit acum, din cauza pandemiei să ne milogim și nu ne mai ajung ajutoarele primite!”
Noroc cu înregistrarea dezbaterii pentru confirmarea acestor afirmații!
Oare Banca Mondială nu i-a furnizat domnului city manager și statistici despre corupția din sistemul bugetar din România???
Domnule Creiveanu, dacă nu ați aflat până acum, vă explicăm noi, cei implicați direct. Sectorul turistic este singurul restricționat de statul român din 14.03.2020 și este normal, ca orice stat care trăiește din impozite și taxe, să compenseze această decizie unilaterală. Așa s-a întâmplat în toată UE, la care ne raportăm , doar în România NU. Totul s-a redus la nivel de promisiuni, fără finalitate practică. Iar Timișoara, ca un oraș de excepție, a fost închis 6 luni, tot din cauza managementului labil și fără soluții. Unic în România!
Cum vă permiteți să jigniți și să evaluați un sector de activitate, total lipsit de profesionalism, ca orice duduie din piață?
Știți că Timișoara va fi capitală a culturii europene în 2023 și că nicio cultură nu este apreciată, dacă nu are și o ospitalitate pe măsură? Dar pe dumneavoastră nu vă interesează, nu sunteți de al locului, bănui ca nici pe primar sau viceprimar nu îi afectează, din moment ce v-au delegat să emiteți asemenea aberații și jigniri, iar Viceprimarul aștepta pe hol zâmbitor, rezultatul discursului dumneavoastră defăimător, la nefericita dezbatere.

Punct și de la capăt!!!
Din cauza unor oameni tâmpi și rău intenționați, Timișoara este singurul mare oraș din România care nu are un hotel de cinci stele, care nu are și nici nu stimulează producția și afacerile locale, favorizând doar multinaționalele care nu plătesc impozite pe venit la bugetul local.
Despre ce vorbim, Domnilor Dominic Fritz și Matei Creiveanu?
Dacă acestui domn, ilustru necunoscut, Matei Creiveanu, i-aș fi dat circumstanțe atenuante pentru că nu știe care este atitudinea și comportamentul unui administrator al orașului, este arogant și ignorant, ca orice individ neinformat și fără experiență, dumneavoastră, domnule Dominic Fritz, am crezut că sunteți primarul meu și al tuturor timișorenilor care încearcă să salveze Timișoara. Am discutat serios și argumentat anul trecut, cu amendamentul că ne vom întâlni anul acesta pentru măsuri reale și credibile. Ce ați înțeles prin aceste măsuri??? Majorarea și a celorlalte impozite, maxim posibil!

Total greșit!!
Ne sfidați cu un număr de voturi majoritare în Consiliul Local, dar nu uitați, sunteți atât de trecători în aroganța pe care o abordați!
Cum am trecut 30 de ani, vom mai trece încă trei și sper să învățăm cu toții că trebuie să alegem oamenii care ne reprezintă, nu să îi sancționăm pe cei vinovați.
Volens, nolens, Timișoara se va dezvolta organic, noi nu vom muri, chiar dacă afacerile noastre sunt grav afectate de decizii iraționale. Dar cei care ne acuză atât de grav, cu conotații penale, suntem convinși că vor dispărea din orizontul administrativ cât de curând și vom reuși să susținem Timișoara timișorenilor!

Timișoara s-a dovedit că nu are legătură cu administrația Fritz, din păcate!
Nu ne subestimați, am declanșat o revoluție, chiar nu mai contează o grupare politică fără doctrină și respect față de votanții săi!„, se arata in scrisoarea deschisa transmisa de Corina Macri, presedinte HORETIM, in numele antreprenorilor locali.

Va reamintim, din 2022 ar urma sa scoatem mai multi bani din buzunare pentru locuinte, iar cea mai mare crestere este prevazuta pentru persoanele fizice care au in proprietate cladiri nerezidentiale, adica folosite pentru activitati economice, si care vor plati un impozit de 3 ori mai mare. Pentru ceilalti timisoreni, pentru case si apartamente in care locuiesc, se va aplica o cota de 0,10% asupra valorii impozabile anul viitor.

Potrivit autoritatilor locale, odata cu aceasta majorare a impozitelor, la bugetul local ar urma sa se adune mai mult cu 15 milioane de lei.

Proiectul privind stabilirea cuantumului taxelor si impozitelor locale aferente anului 2022 urmeaza sa fie votat cel tarziu in luna octombrie. Cu toate acestea, o parte dintre consilierii locali au anuntat deja ca vor vota impotriva majorarilor propuse.

CITESTE SI:  Dominic Fritz in campanie electorala vs Dominic Fritz primar. Inainte, impozitele erau marite din incompetenta si disperare, acum e pentru binele timisorenilor

CITESTE SI: ‘Primarul Dominic Fritz a mintit cand a dat asigurari ca pentru anul 2022 se gandeste la o relaxare fiscala’. Consilierii locali PSD anunta ca nu voteaza cresterea impozitelor la TimisoaraInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 32comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ce vrea aceasta habarnista ?”Cum am trecut 30 de ani, vom mai trece încă trei și sper să învățăm cu toții că trebuie să alegem oamenii care ne reprezintă, nu să îi sancționăm pe cei vinovați.” Adica dupa ce ca furati clientii cu nerusinare, ca n-ati fost in stare sa faceti un HOTEL DE CINCI STELE din banii furati de la clientii din Timisoara, acum nu cumva sa fie PEDEPSITI, daca vor fi gasiti vinovati. Hai, sictir!

  • Ti-ai ales bine nick-ul.

 2. Ce bine le zice, parca as fi scris eu scrisoarea asta. Felicitari doamna, cat ne sfideaza balamucii astia de la primarie pe toti. A trecut un an si n-au facut nimic in orasul asta, doar au stricat sau au blocat totul. Este o rusine exact cum spuneti

 3. Cea mai nesimtita si puturoasa administratie este asta. Mi-e mila de tine , Timisoara draga, dar te duci in cap

 4. Asa este!!Timisoara nu poate avea legatura cu administratia ,,chiriasului,, fritzake…Dar este evident ca nici fritzake NU ARE LEGATURA cu Timisoara…Asa ca….ar fi bine sa se duca dupa prefectul usr-ist…

 5. Cu toate marilie vor aduna cu 15 milioane de lei mai mult. Amenda luata de colterm a fost de 100mil. Lucru nemtesc.

  • Tu intelegi ce scrii? Colterm n-a fost amendat cu 100 milioane cum spui tu. UE a introdus niste tinte pe care tarile trebuie sa le respecte . Astfel pentru 2020 trebuiau:
   *reduse cu 20% cantitatile de gaze cu efect de sera, fata de 1990 ( in principal CO2)
   *sa se obtina 20% din energie din surse regenerabile ( apa, vant, soare etc)
   * sa creasca cu 20% eficienta energetica a cladirilor.
   Daca nu faci asta, cumperi certificate de la altii. Asa ca taca-ti fleanca ! Toate astea trebuiau facute in cei 8 ani a lui Robu. UE spune clar : pana in 2020. Cine a fost primar in acea perioada? Si apoi el era preocupat capitala culturala ! Era preocupat de aspectul formal : sa-i fluture lui pleata vopsita inca 4 ani in primarie. Cate blocuri proate din beton cu pierdere energetica de 35-45% a izolat ? Mai nimic! Si o putea face cu bani europeni. Pentru asta trebuia sa pui tu ceva la inceput si apoi veneau deconturile. Administratorul de la blocul meu a adunat bani, ca sa se poata folosi primaria -daca era destept conducatorul-a depus dovada la primarie ca sunt in cont la banca. Din cate am inteles erau in acea faza vreo 500 de blocuri . Va dati seama. Bani blocati si devalorizati prin inflatie si dobanzi mici. A trecut la faza a doua : a platit un proiectant „agreat de primarie” care a scos toate actele necesare ( o gramada) pentru a „usura” primaria. A intocmit si proiectul, pana si culorile. Toate astea incepand cu 2012. Credeti ca a facut ceva? Nimic! Probabil va pierde si banii platiti pe contract cu o firma al carui nume nu-l dau ca nu-l stiu, dar si daca l-as sti nu e ea vinovata. E maestru pleata vopsita care n-a facut nimic pentru a se incadra in cotele cerute de CO2 si aici evident cel mai mare poluator este colterm.

   • Prietene Usrist, nu incerca sa distragi atentia inspre Robu cand de fapt complet sub conducerea lui Fritz s-a luat amenda 21 de milioane de euro. Tot cu Robu o dati ca altceva nu stiti. Robu a cumparat certificate si nu a luat amenda cat pasajul Solventul!

   • Fraiere lasa dezinformarea colterm a primit aceasta sanctiune exact in mandatul lui Fritz ..asa ca dute tare cu dezinformarea ta nu are vopsitu nici o treaba cu cu aceasta sanctiune

 6. Si acum sa cantam in cor: ,,Ce bine-mi pare ca ti-ai luat teapa, Ce bine-mi pare ca ai pierdut…,,
  Dedicatie pentru toti cei ce ati votat vinitura.

 7. Ce bine-mi pare ca ati luat teapa! Pupati-l acum in k-r pe Fritz/Latcau et. comp. inca 3 ani.

 8. Cum de cei de la „Oficiosul on Line” nu zic nimic despre acest lucru? Sau progagandistii USR ce ne astupa in media cu „realizarili” lor, de la ministri pana la consilieri.

  • S-a grabit si Oficiosul sa publice ceva similar. Si-au pregatit intre timp corul USR-istilor sa raspunda.

 9. Horeca, sper sa dati toti faliment ! Pai alea sunt preturi de restaurante bai ordinarilor?
  voi vreti sa castigati intr-o luna cati altii intr-un an !
  Mergeti in europa sa vedeti ce preturi au ! Cu 35 de lei manci 2 Burgari dublii + 2 portii de cartofi + 2 sucuri la pahar ! cu 20 de lei o pizza de 42 cm, bogata in ingrediente… nu 50 de lei, blat manjit cu bulion !
  Cand nu o sa mai fiti porci ordinari, atunci mai discutam. Paana atunci, faliment usor !

 10. Antreprenorii pederasti vor fi scutiti de impozite pe viata!

 11. Defapt „scrisoarea” este transmisa de Pnl. Tanti asta care se da reprezentantul antreprenorilor nu e nimeni alta decat partenera de „afaceri” al infectului de Sorin Dragoi. In textul asta kilometric defapt nu spune nimic concret. Sunt niste acuze pe niste propuneri care urmeaza sa fie votate peste cateva saptamani. Asta e o dovada de transparenta a actualei administratii. Proiectele sunt supuse dezbaterii publice si apoi sunt votate. Chestia asta nu orea se obisnuieste oe la noi. Dar vom evolua incet incet.

  • Ba baiatule, unde ai trait in ultimii 10-15 ani? Probabil esti de anul trecut stabilit in Timisoara si de aia nu stii ca dezbateri publice se fac de o groaza de timp , pentru ca o cere legea. Singurul care n-a facut dezbateri si acum i-o trag astia in instanta este tocmai primarul Dominic Fritz, pentru care legea e optionala cateodata. Asa ca sa stie si useristul de tine cum sta treaba. Am observat ca in detasamentele de postaci ametitii astia de la USR au doar copilandri prostuti, prea tineri sa fi citit mai mult de 3 carti in viata care combat cu ineptii. Ma gandesc ca daca nu va platesc, nici nu-i de mirare, doar ca tot ei useristii se fac de ras cand comenteaza contra, dar cu imbecili.

 12. BRAVO DOAMNA ! Cine este impotriva spuselor dv este un PROST !

 13. Tocmai ati votat cel mai prost primar al ultimilor 30 de ani. Veti vedea adevarata „potenta” dupa ce se vor termina proiectele mostenite.

 14. Va multumim tinerilor liberi si frumosi, care voteaza dupa sloganul „Mwe Ceilalti”
  Ce sa vezi… rezultatul e ca ati luat MWE chiar voi.
  Daca pe asa principii votati atunci asta meritati si voi la randul vostru… adica multa multa… MWE

 15. Pai daca sa votat ca orbetele … De ce timisorenii au votat un Furtz, carator de geanta a unui fost presedinte cine este de vina ? Simplu, faceti referendum pentru demiterea lui F care, intre noi fie spus, pana acum nu lucrase nici unde cu excepția imprastierii unor lucruri adunate de altii. Adevarat … la pomul laudat nu te duci cu sacul … deci luați parul si terminati povestea. Referendum pt demisie si anticipate.

 16. Si ciuhandu ar castiga impotriva lui friz la urmatoarele alegeri..

  • Clar :))

 17. Parca vorbeste Robu pe facebook, aceleasi cuvinte, acelasi ton. Cum de nu l-ati tras de urechi pe Robu ca „nu avem hotel de 5 stele in timisoara”? Caci, evident, asta e traba Primariei. Locatarii din Circumvalatiunii sau din Staua sufera zi de zi si ceas de ceas, de la mic la mare din cauza asta.

  • Pai numa ce a zis omu’ ca de 4 ani se chinuie cu conducerea primariei Tm, asta il include si pe Robu si inca de trei ori mai mult. Dar ce sa-i faci, multi citesc, putini inteleg… asa-i la Usr, fara diplome, fara scoala, ca nu-i necesar atata studiu. Ca pe vremuri: noi muncim, nu gandim.

 18. Deci eu care nu am votat usr pentru primarie si nici pnl am zis : D’le hai sa o vedem si pe asta , poate cine stie stie ,scoate baiatul asta Timisoara dindezordinea care s-a creat de atatia ani , devenind oltenizata si tiganizata. Timisoara a fost locuita de oameni cu bun simt! Insa dupa ce vad simt ca va fi mult mai rau decat a fost cu nenea interlopul robu 🙁 pe unele strazi nu mai exista iluminat public de 1 luna de zile , exemplu sa nu spuneti ca scot de la mine : strada Zlatna din zona Baile Neptun sau Traian, am trecut pe aoclo cu lanterna noaptea , Evul Mediu. Orasul este parca predestinat la distrugere in complice cu toti care au condus acest oras. Sincer as da 20 de oameni din primarie afara cu tot cu primar si i-as da o suma imensa lui Bolojan de la Oradea sa vina sa conduca acest oras.

 19. aveti probleme psihice majore daca credeti ca timisoara nu a „Evoluat” din cauza „oltenilor” .chiar sunteti frustrati 99,9%. intrebati-l pe fritz despre „olteni” si o sa zica ,ca sunteti NEBUNI. singuri va taiati creaca de sub picioare. hahaha ,banatul „nemtesc ” .PS, oltenii au mai multe facultati decat majoritarii orasului.hahaha.doar zic

 20. La ce preturi au cei din horeca mai nou ar face bine sa taca din gura!! Angajații repede ii concediați, preturi mari, servicii de c***t și în rest numa hau hau. Dacă nu știi sa faci business și sa supraviețuiesti perioade de criza, mai bine angajat boss!

 21. Fritz e un mincinos si un incompetent. Un tepar!

 22. Felicitari pentru initiativa! Trebuie sa-l oprim cumva pe infatuatul asta de Fritz…

 23. Timisoara s-a „stricat” tocmai pentru ca reperul nu mai e Viena, e purul stil romanesc al Bucurestiului. Nu urmam exemplul austriac, german, am deviat de la acest reper. Atat timp cat indiferent de culoarea politica acest oras nu va avea trasat ca model Viena, legal prin hotarare de CL daca se poate, nu vom mai fi acel oras de admirat in tara si strainatate. Nu conteaza ca Timisoara e plina de olteni, somalezi sau afganii devin majoritari, pentru amplasarea unui singur stalp in orasul asta, unui cos de gunoi, unui bec, trebuie intai sa vedem cum s-a facut acest lucru la Viena, sau la Karlsruhe, oras cu care suntem infratiti. De ce? pentru ca nu avem nici oameni politici, nici administratie competenta, nici gusturi, nici cunostinte, suntem praf. Nu stim nici sa ne administram, de 30 de ani, libertatea de vot pentru acest oras e un cosmar, fiecare mandat de primar in orasul asta e inca o drama pentru oras si oamenii de aici. Exemplu, pavajul sotron si cel vopsit recent, apoi ideea de a face trotuarele albe? pai domnilor, sunteti cocalari, ma scuzati. Un pavaj neutru, e simplu, ce atata culori, floricere, patratele vopsite.
  Nu avem idei, urmariti canalul The Sounds of Life, copiati Berlinul de la pavaj, la tot ce vedeti si tot va fi mai bine. Macar daca suntem fraieri, macar sa facem ceva bun, zeci de videoclipuri cu strazile orasului pentru inspiratie https://www.youtube.com/channel/UC47nHOuS7PALbQ7p39o24yA/videos

 24. Doamna are cel putin dreptate la faza cu l-ati votat pe Fritz pe persoana fizica. De restul ma doare la banana,! A venti cu fata de motanel ochelarist si i-a convins pe oameni ca el nu e Robu.!! Nici nu a trebuit mai mult. Au sărit toti cu MUE Robu si au pus ștampila pe Fritz! Nu ca Robu ar fi primarul primarilor, dar Fritz s-a bazat exact pe meteahna romanului care are impresia ca mai bine voteaza raul cel mai mic! Si asa de la o MuE mai mica ( cazul Robu) dar cu finalizare ( ca a mai lasat si terminate ceva proiecte), ne-am ales cu Primar care da o MuE mult mai mare de mai bine de un an si nici macar nu finalizeaza! Speram ca marsul celor cu pene in cur sa-l ajute la asta, dar sau au fost prea putini sau erau prea urâți. Eu propun sa perseveram in asta, sa-l ajutam cu inca o defilare dar sa invitam profesioniști. Sau mai bine Fritz ii invita pe cei din grupul parlamentar european de care apartine, toti feciori unul si unul, casatoriti legal ( ca acolo se poate). Sa vina Hans cu Horst, Francois cu Henry, baieti fini si educati.