Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar? (P)

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată. După ce primarul Dominic Fritz a semnat dispoziția de demolare, luni la fața locului buldozerele au început treaba.

Administrația USR și Primarul Dominic Fritz nu sunt la prima realizare de acest gen. În cei aproape 4 ani de când e la conducerea Timișoarei, Dominic Fritz a recuperat mai multe terenuri și imobile din mâinile clanurilor. 

Terenuri și case luate de la Cârpaci.

Lista terenurilor și imobilelor recuperate de administrația USR are o rubrică specială pentru clanul Cârpaci. 

Ca să nu ne îndepărtăm mult de proaspăt recuperata strada Cezar, în vecinătate se află noul corp al clinici ORL, care nu se putea construi și spre care nu ar fi existat acces pentru că jumătate din teren era ilegal sub clanul Cârpaci. Din vara anului 2022 instanța a decis definitiv că terenul este al Primăriei. Acum noul corp al clinici e aproape gata, iar intrarea se poate accesa fără probleme. 

Tot în apropiere se află și faimoasa casă Loga 52 recuperată tot de administrația Fritz din mâna clanului Cârpaci. Astăzi, clădirea și terenul de 1200 mp sunt din nou proprietatea de drept a statului și în administrarea primăriei.  

Mai departe, apartamentul din zona Elisabetin, ținut ani de zile fără drept de proprietate sau închiriere, tot de clanul Cârpaci, a revenit în proprietatea statului la finalul anului trecut. 

Ce s-a mai recuperat?

Clanurile Cârpaci și Stancu nu sunt singurele care au avut de înfruntat administrația USR. Un alt teren care trebuia să se întoarcă de mult în patrimoniul Primăriei Timișoara este parcarea din spatele magazinului Bega, ocupată ilegal de frații Cristescu și care din 2022 s-a întors în administrația orașului printr-o decizie definitivă.

Malul Begăi a fost și el recuperat, în locul Terasei Boss și a Gatsby Social Club acum se lucrează la o zonă de agrement pentru timișoreni. Lângă cele două terase erau și câteva construcții neintabulate, edificate fără autorizație de construire, printre care și baza de canotaj ocupată ilegal de afaceristul Zaher Iskandarani. Cluburile sportive care și-au desfășurat activitatea aici, au fost înșelate de Iskandarani și ani de zile au funcționat fără un contract de închiriere. 

Miki Boxerul, frații Ciută și Zaher Iskandarani au ocupat ilegal domeniul public, iar acum nu doar că au pierdut terenurile, dar mai trebuie să plătească și despăgubiri pentru anii în care societățile lor au funcționat gratis.

Poate cel mai important loc recuperat de Dominic Fritz este ștrandul ZHH, care este ocupat ilegal din 2014 de sirianul Hussam Al Hajjar. 

Acesta a ocupat ștrandul încă din 2004, pe o perioadă determinată de 5 ani, iar după a refuzat să plece cu pretextul că a investit în ștrand. Administrația Robu putea să îl dea afară încă din 2014 când a câștigat primul procesul pentru ștrand, doar că trebuia să îl despăgubească conform deciziei instanțelor, dar a refuzat, iar ștrandul a funcționat în continuare ilegal până în 2021 când s-a redeschis procesul. După acest lung șir de procese, actual, Primăria Timișoara nu doar că deține ștrandul termal, dar urmează să fie și despăgubită pentru perioada în care acesta a funcționat fără a plăti nimic Primăriei. 

Lupta lui Dominic Fritz și a administrației USR de recuperare a patrimoniului a fost declarată încă din campania electorală din 2020. Fiecare teren recuperat pentru timișoreni este un spațiu care poate servi comunității și care poate produce fonduri pe care primăria le poate reinvesti în oraș.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Dominic este arma anti-clan! La lupta USR-istii mei!

  • Ce drac de luptă să ducă papițoiul fără școală dacă el era pe sub birou, tremurând ca un iepure când intrase Simion cu gașca lui in primărie? Numai fumigene aruncă incompetenții looseriști.

  • E tocmai vei avea belele cu zaher….

  • Cladirea AIdei Szilagi,consiliers USR are de un an jumatate decizia instantei de demolare.
   La lupta papitoiule!
   Fa un clip cu buldozerul in blocul aleia,si te votez!

 2. Asteptam sa fie atacat si clanul evreiesc care ocupa strada Carol Robert de Anjou, clanul cadrelor didactice de la UPT care ocupa strada Sfanta Rozalia, clanul imobiliar care ocupa strada Dimitrie Bolintineanu si nu in ultmul rand, clanul userist – aripa Aida Szilagyi care a construit ilegal un bloc pentru care a pierdut procesul definitv acum 2 ani. Se pare ca toate aceste clanuri sunt protejate de actuala administratie.

  • O sa apara, probabil, in plan de realizare DACA va fi reales…

 3. robu 0, Fritz a facut ceva. deci?

  • Dominic nu a facut “ceva” ci a facut mai mult decat restul primarilor in 30 de ani!

 4. Nu o fi Fritz genial,dar pe langa primarii ce au fost la TM,este top.

  • Topu la ce, tovarase userist Clau? La incompetenta? Daaaaaa. Mai incompetent ca donimic chiar n-am avut

   • Zi-mi unul mai bun ‘tovarase’.

    • ILIE VASILE SIRBU!

   • Lae era ocupat să aștepte pietrarii să vină de la coasă, sau să zece izvorul din pasaj..

  • În top la recuperări este dar dacă ar fi să calculăm procentajul pierderilor recuperate este maxim de câteva procente deci mai nimic și la mai mult nici nu ne putem aștepta pe legile actuale.

   • Ia scrie tu aici cladirile recuperate de administratia Robu, sa vedem, le stii? Multi vorbesc, putini cunosc, cu memorie cat a unui peste li se pare ca administratia Fritz a recuperat mai mult decat cea a lui Robu, ceea ce e total fals. Si daca e asa importanta pentru ai nostri timisoreni treaba asta cu casele luate pe „naspa”, de ce l-au votat pe Iohannis de 2 ori in procent asa mare?
    As mai zice doar ca nu primarul recupereaza, asa cum nu primarul a retrocedat, dar am cui sa spun asta? Oricum fiecare traieste fericit cu convingerile gresite pe care le are.

    • Iti dau eu o cladire recuperata de Asociatia Salvati Patrimoniul Timisoare:
     Consulatul Francez!
     Salvat de Ilie Vasile Sirbu ! De la Asociatia Salvati Patrimoniul Timisoarei!
     Ia zi,papitoiul tau cate cladiri a salvat?
     Una singura.Unde locuieste acum.hahaaa

 5. Eu mă bucur la fiecare 4 ani că vin și fac curățenie în zonă taie iarba, vopsesc trecerile de pietoni mai taie crengiile care sunt aplecate pe șosea, TOATE ASTEA ÎNINTE DE ALEGERI, de unde scot muncitori atunci că până atunci nu i vede nimeni!!!!!!!!!!!!!!!!!Dacă ar face măcar în fiecare an asta, dar eu mă bucur că măcar o dată la 4 ani își fac treaba cei de la spații verzi!!!!!! Întrebarea e dacă sunt bifate și i au banii în restul timpului când nu se întâmplă toate astea??????????????????

 6. Ciorditorii Ciuhandru, Cojocari si Robu impreuna cuprefectii de atunci care impreuna au dat case tiganilor in centru si alte zone, cand vor plati oare?

 7. A facut?Da!Imagine! La cei slabi de minte.
  Dar blocul AIdei Szilagy ?ALa nu e in vizorul zmeului?Ca are de 1 an jumatate sentinta definitiva de demolare!
  Aaaa…e userista duamna…am inteles…
  Cat despre circul ieftin cu poarta,a demontat candidatul AUR povestea.

 8. Fritz, un sarlatan. A dormit 3 ani pe scenariul demolarii unui gard… si l-a filmat acum, cu regie de Bolywood, ca sa-i prosteasca pe cei usor de fraierit.

  Salvarea Timisoarei sunt ILIE VASILE SIRBU si AUR