Dominic Fritz si Ruben Latcau spun intr-un glas ca ‘n-au nici cea mai mica emotie ca aceasta plangere nu va duce nicaieri’, dupa ce au fost chemati sa dea declaratii la politie. Dublu atac la Culita Chis care ii acuza ca sfideaza legea

TIMISOARA. Au fost chemati pe rand sa dea declaratii la Politia Timis dupa ce a fost depusa o plangere impotriva lor. Primarul Timisoarei Dominic Fritz si viceprimarul Ruben Latcau au fost chemati la sediul IPJ Timis luni si marti sa ofere explicatii in privinta noii organigrame, suspendata de instanta. Cei doi edili sunt acuzati ca sfideaza decizia judecatorilor.

Dominic Fritz si Ruben Latcau au declarat ca ‘n-au nici cea mai mica emotie ca aceasta plangere nu va duce nicaieri‘ si lanseaza impreuna un atac la fostul sef al Directiei Tehnice din Primaria Timisoara Culita Chis.

Un angajat care, în urma reorganizării, și-ar fi pierdut postul de conducere, este vorba despre dl. Culiță Chiș, a făcut o plângere penală împotriva noastră, a primarului Dominic Fritz și a viceprimarului Ruben Lațcău. Unele acuzații formulate sunt de-a dreptul halucinante și se referă la situații sau conversații care nu au avut loc.
Această plângere este de fapt o răzbunare a dlui. Culiță Chiș care s-a făcut remarcat, în poziția pe care a ocupat-o, de mai multe acțiuni care produc încă efecte negative importante pentru Timișoara, pe care noua administrație face eforturi să le îndrepte.
Ne referim, în principal, la blocajul de la Drumul Boilor care are drept cauză realizarea unor lucrări ale Primăriei pe terenuri care nu se aflau în proprietatea Municipiului Timișoara, iar responsabil pentru această eroare gravă este dl. Culiță Chiș.
Această situație a fost semnalată de însăși Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în corespondența adresată Primăriei: „Modalitatea aleasă de fosta conducere a Primăriei Municipiului Timișoara de a impune realizarea unei intersecții de tip girație suplimentară, pe varianta de ocolire Timișoara Sud, prin execuția unor lucrări de drum local și de utilități, în mod abuziv, în interiorul culoarului variantei de ocolire, a generat un blocaj care trenează și în prezent”.
I-am atras atenția, în nenumărate rânduri dlui. Culiță Chiș că acest mod de lucru este inacceptabil. Reamintim că și fostul primar Nicolae Robu și-a exprimat nemulțumirea față de maniera acestui angajat de „a rezolva” lucrurile, dar până la urmă a preferat să închidă ochii. Noi nu am procedat la fel și muncim să îndreptăm greșelile din trecut.
Dl. Culiță Chiș a ales să ne facă nouă o plângere penală, supărat și că în urma reorganizării domnia sa și-ar fi pierdut funcția și statutul de atotputernic în Primăria Municipiului Timișoara. Pe scurt, când aperi interesele timișorenilor și nu ale funcționarului, ești acuzat de abuz.
Suntem acuzați și că nu respectăm decizia instanței în privința noii organigrame, deși chiar faptul că dl. Chiș ocupă în continuare aceeași funcție și primește salariul de director este dovadă că această afirmație este complet falsă. Instanța nu a anulat noua organigramă, ci doar a suspendat aplicarea ei cu momentul pronunțării hotărârii judecătorești. Schimbările realizate până la pronunțarea acestei hotărâri sunt perfect valabile.
Ne așteptăm ca acest tip de hărțuire și de abuzare a sistemului penal de către angajați care-și pierd funcțiile de conducere în urma reorganizării sau care au alte supărări să continue. Noi ne vom prezenta de fiecare dată când suntem solicitați să dăm explicații, în acest caz, în calitate de martori.
Menționăm și faptul că organele de justiție sunt obligate să declanșeze cercetarea faptelor acuzate (fapte, nu persoane!) în cazul oricărei plângeri depuse. Nu avem nici cea mai mică emoție că această plângere nu va duce nicăieri„, se arata intr-o declaratie comuna transmisa presei de primarul Dominic Fritz si viceprimarul Ruben Latcau.

Va reamintim, noua organigrama a fost adoptata, in Consiliul Local, la inceputul lunii august. La scurta vreme, a fost intentat un proces, iar instanta a stabilit ca deciziile edilului legate de comasarea unor directii si mutarea unor oameni de pe o functie pe alta pentru a face loc ‘oamenilor noi’ sa fie oprite, deocamdata. Printre situatiile de nerespectare a legii invocate se numara si faptul ca hotararea prin care a fost aprobata organigrama nu a fost supusa mai intai unei dezbateri publice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. tipitop spune:

  La pushcarie cu voi!

  • Deși liberal, de data asta su't de partea celor 2 edili spune:

   Afară cu toți trintori incompetenți aduși de Robu la ordinul său. Nu doar ca sug din banii nostri, dar mai și țin administrația blocata prin lenea și INCOMPETENTA LOR CRASĂ.
   De data asta țin cu Fritz impotriva sistemului de căpușe. Veniți la privat dacă aveți valoare.

   • @Deși liberal... spune:

    Marș dreq de ga#ozar usr-ist cu vrăjeala ta!
    Aici nu este vorba despre oamenii lui Robu ! Aici este vorba despre dorința pensatilor de a aduce usr-știi în locul celor care sunt în primărie. Despre asta este vorba, dacă ai fi neutru ar trebui să te gândești ca datorită acelor funcționari acești doi derbedei au de lucru patru ani fără să facă nici un proiect nou.

    • Ești din gasca trepadusilor vizați de te-ai aprins asa? spune:

     Ia zi Citi bani iau rudele tale pe spatele Timișorenilor, functionarule?

 2. 😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 spune:

  Fac pariu că pe ăștia doi și dacă îi prinde cu cârnaþul înăuntru spum că nu au simțit nimic!!
  Această gașcă de derbedei sunt mai tupeiști decât cei care dădeau ștocul în Iosefin la sârbi pe vremea lui Ceașcă !

 3. stercalau cop spune:

  daca un primar,prefect , director,patron nu poate da pe nimeni afara,degeaba le cerem eficienta.

  • @stercalau cop spune:

   Dacă tu crezi ca in Germania lui Hampelmann cineva poate să arunce afară un salariat de la stat numai pentru că nu este membru în Bündnis 90/die Grünen Partei Deutschland, cu siguranță ești pensat, ai unghiile date cu ojă, faci cifra 8 perfect și ești votant al șarlatanului verde ca balega de gâscă !
   Ce zici tu dacă peste trei ani câștigă alegerile un hAUR-ist și îi dă pe toți afară pentru că nu sunt de ranga lui, cum zice țiganul din bancul cu piranda lui la divorț ??
   Cine poate garanta că un SCHMAROTZER și un penal poate să eficientiza primăria ?! Tu ??🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   • Dar nici nu ești angajat ca trintori și incompetent sadea spune:

    Bașca pe poziție de conducere. Deci nu mai dezi forma, ca am mai stat și noi prin Germania, nu doar un Diasporezi frustrat ca tine. Adu-i critici fără număr lui Fritz dar pe alte teme, că deja puți rău a AURist ultranationalist rusofil

    • @Dar nici nu ești...... spune:

     Ce vorbești gă#zarule ?? Ai fost la pensat în Doice land sau la produs în Deutschland ??
     Aici nu este vorba despre ce sunt in stare să facă salariații, aici este vorba despre respectarea legii ! Dacă legea este de partea lor și tu nu poți să-ți impui stilul și modul de muncă, pleci, nu faci ilegalități.
     Si dacă tot vorbești despre angajații la stat din Germania află fraiere coclit că eu am lucrat în München in HKW Nord cu Firma din Austria in 1987 deja, când nu era privatizat, unde am văzut cum se lucra la stat in Germania !!
     Când l-am întrebat pe șef de ce nu-i dă afară, a spus că numai dacă îi prinde că au furat, vin beți la lucru sau se bat, le poate desface contractul.
     În fiecare luni până la 11 vorbeau numai de Bayern München ! Deci mai ușor hAU(R)istule că puţi gewaltig a arschloch !!

   • Cosmin spune:

    Lasa ca stim si noi cat de rasisti sunt germanii si cat de tepari sunt. Eu am avut firma in Germania si acum ma judec cu ,,germanii,, sa imi plateasca facturile.

 4. DoNimic.....raus ! spune:

  Fritz, nu știu cine te mai suportă în orașul ăsta ! Sper din tot sufletul să dispari de la primăria Timișoara la următoarele alegeri !! Îți bați joc de orașul ăsta la greu !!! Robu ,fostul primar ,ar trebui să vină să ia notițe de la tine !

 5. Catalin spune:

  pai asa apun toti, nu sunt vinovat, nu eu, ii o razbunare politica. Sau ati vazut voi vreun politician, sa spuna ,,da sunt vinovat, merit pedeapsa,,. Sunt pline penitencialele de nevinovati.

 6. Dan A. spune:

  Mafia sindicalistilor din PMT nu se lasa!

 7. Donimic spune:

  parerea mea este ca pe asta cu organigrama, fritzi si latcau vor fi condamnati penal.