Noutati :

Dominic Fritz si-a numit unul dintre cei 6 consilieri personali la sefia Centrului de Proiecte al Primariei Timisoara

16 aprilie, 2021 - 10:37 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
9

TIMISOARA. Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara, instrument esential atat in contextul titlului de Capitala Europeana a Culturii, cat si pentru sprijinirea sectorului cultural, afectat de pandemie, devine functional.

CITESTE SI: Nou director la Casa de Cultura a Primariei Timisoara 

Simona Fit, consilier al primarului, a fost numita director interimar al Centrului, prin dispozitie a primarului Dominic Fritz.

Simona Fit va detine aceasta functie pana la ocuparea prin concurs a postului de director al Centrului de Proiecte; concursul este in derulare in momentul de fata si se va finaliza in cursul lunii mai.

Numirea unui director interimar, permisa de lege doar din randul aparatului administrativ, este necesara pentru accelerarea pasilor privind operationalizarea Centrului de Proiecte, in vederea lansarii mai devreme decat in alti ani a apelurilor de finantari nerambursabile, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

In perioada imediat urmatoare, directorul interimar al Centrului de Proiecte al Municipiului Timisoara va avea urmatoarele sarcini:
o finalizarea procesului de consultare publica privind regulamentul de accesare a finantarilor nerambursabile si a prioritatilor acestui prim apel printr-o ultima discutie online cu sectorul cultural, care va avea loc in data de 21 aprilie
o adoptarea Regulamentului privind finantarea nerambursabila de la bugetul local al municipiului Timisoara a programelor, proiectelor si actiunilor culturale;
o lansarea unui prim apel de programe, proiecte si actiuni, cu termen de depunere de 30 de zile;
o finalizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, contabil-sef, juridic, expert;
o elaborarea instrumentelor optime de finantare a programului cultural Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii, inclusiv prin organizarea, in prima jumatate a lunii mai, a unei consultari cu sectorul cultural pe problematica specifica a finantarii acestui program.

Simona Fit a facut parte din echipa de sustinere a candidaturii Timisoarei in fata juriului european, pentru etapele de pre-selectie si selectie si pentru prima etapa de monitorizare in proiectul Capitala Culturala a Europei.  A mai coordonat Fondul Stiintescu derulat de Fundatia Comunitara Timisoara, prin care s-au finantat proiecte educative pentru mii de copii. A fost si managerul programului national de formare al Academiei de Advocacy, cu 800 de participanti, reprezentanti ai patronatelor, sindicatelor si organizatiilor non-guvernamentale.

Va reamintim, primarul Dominic Fritz a anuntat de mai multa vreme ca vrea sa infiinteze noi structuri care sa se ocupe de proiectul TM2023, sustinand ca departamentul creat anul trecut de Nicolae Robu nu e functional, iar Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana si-a pierdut din credibilitate.

Edilul a supus aprobarii Consiliului Local, luna trecuta, infiintarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timisoara, gandit de Dominic Fritz drept un serviciu public de interes local, cu personalitate juridica, ce va functiona sub autoritatea CLT, fiind finantat din subventii de la bugetul local al Timisoarei si venituri proprii, precum si din donatii si sponsorizari.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ce fac toata ziua acesti consilieri in cele 8 ore de serviciu inafara de a se calca pe bombeuri sa faca bine sa prezinte zilnic un raport de activitate pe care sa il,poata sa il consulte la liber votantii actualului primar care se pare ca dezamageste electoratul.
  Un asemenea raport ar trebui sa prezinte si alti angajati din mamutul de vreo 800 de angajati citi are primaria sa stie si poporul pe ce isi justifica salariile mult mult prea mari,asta daca este democratie,daca este altceva,sa se spuna la popor , sa stim si noi.

 2. Niste nulitati prezentate ca „profesionisti” asta e USR-ul. Cand va apucati de treaba si lasati la o parte PR-ul?

 3. Usr+ incompetenți si nulități, vai steaua noastră 3 ani și 6 luni,USR + aceeasi mare mizerie.

 4. Pana termina animalu’ asta de numit consilieri i se termina mandatul. Ati pus-o laburmatoarele alegeri USR. Ati avut o sansa si va fi ultima.

  • Ai picat şi tu din coviltir şi hop mare VIP

 5. In urma acestor analize si dupa toti anii de politikie singuri cu sanse au ramas pnl-isti si psd-isti ca de fiecare data .La mai multe succese si nebanuite realizari.Cu siguranta s-a ajuns unde trebuie ,,la vremuri noi tot noi”.

 6. Dai cu numirile. Fara numar!

 7. Zici ca am votat PSD, asa fatza are asta, de unde-i scoatetzi? Bill Geitzs, cipu, robotu? Asta da, meritocratie! Ue Usr-Plus-Aur!

 8. Mult succes doamnei FIT Simona in îndeplinirea sarcinilor de serviciu!!