Dominic Fritz: “Prin mai multe canale au ajuns la noi declarații ale patronului că nu vrea să finalizeze în timpul campaniei electorale” (P)

După numeroase avertizări, Primăria Timișoara a decis să ia atitudine în proiectul extinderii Școlii Generale nr. 30 care au avansat într-un ritm lent din cauza constructorului T.T.& CO SOLARIA GRUP. Termenul de finalizare asumat în contract era 17 ianuarie 2024. 

Contractul a fost reziliat, iar constructorul penalizat cu 2,7 milioane de lei pentru întârziere. Motivul? O combinație de incompetență și răzbunare din partea constructorului, nemulțumit de includerea sa pe lista neagră a Primăriei pentru un alt contract în care nu și-a făcut datoria. În vara anului 2022, primarul Dominic Fritz a semnat certificatul negativ pentru această companie, întrucât a prezentat o asigurare falsă pentru reabilitarea Liceului Lenau, clădirea de pe Gheorghe Lazăr.

Pentru că l-am pus pe lista neagră a Primăriei Timișoara, un constructor se răzbună pe spatele copiilor. Prin mai multe canale au ajuns la noi declarații ale patronului firmei că nu vrea să finalizeze lucrarea în timpul campaniei electorale. Un cinism revoltător și un joc politic dus mult prea departe, împotriva timișorenilor. Bătaia de joc a constructorului față de banii publici e și mai greu de suportat, pentru că vorbim de o investiție așteptată de mii de copii și părinți. Îl va costa scump și nu va mai lucra cu Primăria niciodată, dar de nerecuperat sunt nervii celor care depind de finalizarea șantierului”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Constructorul a fost notificat cu privire la încetarea contractului și la faptul că trebuie să elibereze amplasamentul până cel târziu la data de 29.04.2024. Lucrările vor fi reluate prin licitație publică, iar Primăria se angajează să finalizeze proiectul în cel mai scurt timp posibil.

Extinderea Școlii Generale nr. 30 este realizată în proporție de aproximativ 70%, iar lucrările executate vor fi expertizate imediat după preluarea amplasamentului. Va urma o licitație și execuția următoarelor lucrări: finisaje interioare, pasarelele de trecere între corpul D și clădirea existentă, montare instalații stingere incendiu și instalații electrice curenți slabi și amenajare terasă circulabilă. 

Ceea ce s-a întâmplat la Școala Generală nr. 30 este un exemplu clar al modului în care Primăria Timișoara pune interesele cetățenilor pe primul loc. Vom continua să luptăm pentru o administrație transparentă și eficientă.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Bine ca pe mai multe canale au venit informatii dar vom vedea daca sunt dovezi cand firma va actiona in judecata primaria. Si in plus nu cred ca era importanta campania electorala pentru cei care frecventeaza acea scoala ci faptul ca vor putea avea spatii noi la inceputul anului scolar viitor. Cum asta de fapt nu conteaza pentru primar, ci doar campania electorala masurile se justifica doar in aceasta logica. Daca ar fi fost cat de cat inteligent, primarul ar fi dat termenul de 1 septembrie dar asa lucrurile au devenit clare. Daca orasul va trebui sa plateasca despagubiri sa i se impute acestuia personal.

  • Prin mai multe canale primăria va plăti firmei o despăgubire foarte mare din banii contribuabililor !

  • Despagubiri pentru ce? Ca nu au terminat in termenul asumat? Foarte bine ca anuleaza contractul si ii pun la plata!

 2. sa te caci in ele canale de informare ….esti prost de puti te fac astia pe fatza

 3. Votul meu îl ai dacă candidezi ca primar pentru că ești foarte priceput și sigur ai soluții la toate problemele existente,sub mîna ta administrația ar funcționa fără greșeli.

 4. alte baliverne marca fritz-usr. cand si-a asumat mascariciul ala ceva? cand a fost de rau, niciodata. cand a fost de bine, intotdeauna, chiar daca el n-a avut nici un merit

 5. Amice Fritz, chiar esti cel mai penibil exemplar aflat vremelnic la carma vreunui oras!!! Get lost!

 6. Spritz – O RUȘINE pentru Timișoara. Numai minciuni și batjocură la adresa timișorenilor. Noroc ca vin alegerile ȘI NE SCĂPĂM DE EL !!!

 7. na avut homo/pedo bani de scris mai mare?

 8. Success Dominic!

 9. Si-a bagat codita fritz si pe canalul ala unde vezi filme si seriale ( nu -i scriu denumirea ca nu stiu daca am voie ) Nu poti sa vezi ceva ca apare el de la inceput cu sloganul conform caruia el este sigur viitorul primar.:Campania aia de promovare costa si ma intreb cine plateste pt. ea. Nu am putut sa vad 2 min. de serial turcesc ca mi s-a facut greata cand i-am vazut mutra insipida. De unde pana unde si ce informatii sigure are el daca afirma convingator ca va fi reales primar? Stie el ceva ce nu stim noi?

 10. Voua usr-istilor va plac tare mult cAnalele.

 11. Tot prin mai multe canale si gropi dam si noi cu masinile prin oras, ca n-ai facut nimic in 4 ani, da-te-n gatul ma-tii de travestit!