Dominic Fritz merge inainte cu recuperarea patrimoniului (P)

Campania electorală s-a terminat, dar mai sunt terenuri de recuperat. O nouă construcție ilegală a clanului Cârpaci a fost dărâmată în această dimineață în zona Blașcovici, pe strada Semicerc. De mai bine de 10 ani această familie ocupa terenul ilegal. Familia, cu domiciliul în Belgia, a construit pe cei 2000 mp treptat mai multe anexe și în final o casă, care nu au fost nici autorizate, nici intabulate.
Marți dimineața, echipele Primăriei Timișoara s-au deplasat în cartierul Blașcovici, unde au început demolarea tuturor construcțiilor neautorizate pentru a elibera terenul aflat în proprietate publică. Acțiunea a fost coordonată de primarul Dominic Fritz, care a emis o dispoziție de demolare pe 23 mai 2024. Familia care ocupa terenul a încercat să oprească aplicarea dispoziției în instanță, dar acțiunea a fost respinsă de Tribunalul Timiș.
„Aici avem de-a face cu o metodă care din păcate a funcționat în trecut – un teren al orașului e ocupat aparent temporar de oameni care sunt aparent cazuri sociale, dar situația devine permanentă și construcțiile din ce în ce mai serioase. Astăzi transmitem un semnal clar că nu mai acceptăm astfel de metode. Timișoara are un sistem de locuințe sociale care, chiar dacă ar fi insuficient, terenurile orașului nu pot fi acaparate de cei care au cel mai mare tupeu”, a declarat primarul Dominic Fritz.
De față a fost și o echipă a Direcției de Asistență Socială pentru a urmări situația copiilor prezenți în locația respectivă.
Terenul din Blașcovici continuă lista de recuperări de case și terenuri luate ilegal din patrimoniul Timișoarei, precum Casa de pe Loga 52, terenurile de pe malul Begăi, strada Cezar, parcul de pe Calea Aradului și parcarea din Badea Cârțan. Administrația locală are un angajament ferm de a recupera terenurile, clădirile și apartamentele publice care au fost acaparate ilegal.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Timisorenii au convingerea ca va urma curand si demolarea blocului construit ilegal de clanul Aidei Szilagyi!

 2. Dominic – primar pe viata!

 3. Respect …dar ai grija domnu Fritz la aia de prin preajma ta fac afaceri cu cladiri istorice si terenurile aferente

  • Ei, și tu acum! Vrei ca Fritzșpritzul să le vadă pe toate, mai ales pe astea din preajma lui?!…

 4. Firma arhitectului sef ATG Studio tocmai pregateste inca un tun imobiliar in Ciarda Rosie, pe un teren de 6 hectare, blocuri de intre 3 si 6 etaje.
  Sute de apartamente, ale caror viitori proprietari vor face viata un cosmar celor care acum locuiesc intr-un cartier deja supraaglomerat de nebunia imobiliara a mafiotilor

 5. Asa este… În Ciarda Roșie mafia imobiliara își face de cap! Musta construiește vase cu P+2+M în zona unde regimul maxim de înălțime este P+1+M (str. Antipa) iar pe Magnoliei vroiau un bloc cu 6 (sase!!) etaje în zona de P+1+M!
  Blocuri prost făcute însă în „zona buna”… în curand ajunge ca la Herculane, constructii care mai de care mai înalte, fără facilități(garaje, zona verde etc)… va ajunge o mizerie de cartier cum au ajuns și celelalte zone din Timișoara… Apropo, exista un singur parc în tot cartierul și ala 5 copaci si 30m iarba! Mizerabil…

  • Ce tot o dati cu Ciarda Rosie !? avem aici in Timisoara un exemplu mai concludent a incopetentei arhitectilor sau a raului intentionat facut cu suportul mafiei imobiliare ! In detrimentul tuturor cetateniolor inclusiv a celor care urmeaza sa populeze acele apartamente !!
   Ma refer la blocurile turn din Torontalului care au aproape 20 de niveluri construite intr-o zona de case !! pe o suprafata de teren chiar mai mica decat conacul unui tigan din apropiere !!?
   Cu ce au gresit oamenii de la case sa se trezeasca cu asemenea colosi din beton langa ei ?? si cu ce au gresit cei care urmeaza sa populeze acei mastodonti ?? Inteleg ca nevasta lui Fritzi vine din China si acolo sunt blocuri cu zeci de mii de locatari .., dar nu inseamna ca e un exemplu bun de urmat !!

   • Ciarda Rosie e Timisoara! Si aici se merge in accesi directie, sute de apartamente in blocuri inghesuite intre case, fara infrastructura sau vreun spatiu verde.

   • ce zona de case e aia babaiatule? :))))

    te referi la strazile moga, hobana si rubinstein?
    alea de fapt sunt case construite in zona de blocuri in care nu au fost inca construite blocurile :)))

 6. Dacă tot a venit în zona, poate a văzut și starea străzilor Amzei, Bachus… Samd

  • Nelu 27.06.2024 – 22:52
   Pai a vazut. Dar a vazut dupa alegeri, deci e ca si cand ar fi orb. Ca daca vedea inainte de alegeri se jura pe toti sfiiinti ca o va repara dupa ce robu nu mai face rmn-uri la tigani.

 7. stau in zona si acolo se ardeau deseurile, era vai de noi cand venea duhoare de la plasticurile arse te intoxicai. chiar ar trebui aplicata legea daca exista sa ocupi asa 2000mp in Timisoara nu departe de centru si sa iti construiesti si casa cine nu ar vrea – mi s-a parut ciudat un pic cand am vazut ca au aparut facut gard tipic si casa dar chiar am crezut ca au cumparat terenu si is proprietari pe bune !

  • si ai sunat la politie cand ardeau deseuri?

 8. Superb , superb hai sa scoatem hotii si tiganii din zona Traian , Mehala etc. sa ne recuperam orasul.

  • Pai a vazut. Dar a vazut dupa alegeri, deci e ca si cand ar fi orb. Ca daca vedea inainte de alegeri se jura pe toti sfiiinti ca o va repara dupa ce robu nu mai face rmn-uri la tigani.

 9. Adevarata mafie imobiliară nu e familia Cârpaci. Ăștia fac găinării. Adevărații mafioți lucrează in primarie!

  • Dacă ai dovezi poate ești de ajutor DNA-ului ..2022 tot etajul primarului a fost luat la puricat încă nu se știe ce și cum

   • Caută și tu ce face acest ATG Design in oras. Numai proiecte controversate. Este firma arhitectectectului șef, Gabriel Almajan

  • case de milioane de euro ti se par gainarii? :)))
   carpaciu nu tot cu primaria robului lucra?

  • Schimbăți macar pseudonimul că te știm toți ce fan infect a lui Fritz ești, sau nu ai intrat pe lista lui Fritz și ai mâncat kakt degeaba până acuma!

 10. Moarte tiganilor!

  • Sunt Țigani în primărie? Antonescule te făcuși de cacao

 11. Felicitari Fritz!!! Felicitari echipei PMT!!!