Opinia Timisoarei

Dominic Fritz: Daca vrem sa avem caldura in spitalele, scolile si gospodariile Timisoarei in aceasta iarna, Guvernul va trebui sa isi asume o parte a poverii

TIMISOARA. Fara niciun plan concret de redresare a Colterm, cu datorii uriase ce cresc in fiecare zi, administratia Fritz anunta ca asteapta bani de la Guvern pentru ca timisorenii sa aiba caldura in calorifere in aceasta iarna.

Anuntul a fost facut de primarul Dominic Fritz pe Facebook, unde s-a plans ca Timisoara nu a primit bani din fondul de rezerva al Guvernului, la alocarea catre primariile din tara decisa la ultima sedinta a executivului.

Nevoia urgenta a momentului, pentru Timisoara, este sustinerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficarii orasului. Cvadruplarea (!!!) pretului de gaz nu va putea fi suportata doar de bugetul local si nici de abonatii Colterm. E matematic imposibil. Daca vrem sa avem caldura in spitalele, scolile si gospodariile Timisoarei in aceasta iarna, Guvernul va trebui sa isi asume o parte a poverii„, a atras atentia primarul Dominic Fritz.

De altfel, in urma cu cateva zile, edilul a precizat ca nu a fost dat inca drumul la caldura in Timisoara intrucat facturile trebuie platite in avans si nu sunt bani, aceasta in conditiile in care, dincolo de locuintele timisorenilor, trebuie incalzite scoli, spitale, institutii.
Reprezentantii Colterm au dat insa asigurari ca vor deschide robinetul in acest weekend, cel tarziu luni.

CITESTE SIDe ce nu se incalzesc caloriferele la Timisoara? Dominic Fritz: Cand pornim caldura trebuie sa platim facturile in avans si nu sunt bani

Asa cum o facea si predecesorul sau, Dominic Fritz se plange ca Timisoara e lasata pe dinafara la impartirea banilor de catre Guvern si acuza ca ultimele fonduri catre primarii au fost impartite politic.

Din 1 miliard de lei pentru municipiile, orasele si comunele Romaniei, Timisoara nu a primit niciun leu. La fel ca celelalte localitati din Timis conduse de primari USRPLUS, Dumbravita, Cenad, Foeni. Aceste alocari de fonduri nu sunt ”cadouri guvernamentale”, ci reprezinta bani pentru nevoile urgente ale localitatilor noastre, pentru care contribuim in mod generos la bugetul de stat.
Medgidia, oras din judetul Constanta pe care il respect, are 10% din locuitorii Timisoarei si a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timisoara – nimic.
Miroase a razbunare politica. Dar cu ce sunt de vina timisorenii pentru ce se intampla la Bucuresti?
Banii din Fondul de rezerva nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timisoara merita sustinuta de catre Guvern, oricine ar fi primarul Timisoarei.
Timisoara contribuie substantial la bugetul de stat al Romaniei, dar nu primeste bani pe masura contributiei. Nu doar acum, se intampla de 30 de ani. De 30 de ani Timisoara contribuie mai mult la bugetul tarii decat primeste. Adevarul este ca Timisoara este ce este prin forte proprii, datorita spiritului antreprenorial al timisorenilor si investitorilor care au vazut potentialul orasului„, a transmis Dominic Fritz.

CITESTE SI: PSD Timis, legat de alocarea banilor din fondul de rezerva primariilor din judet: Firmituri la PSD, cozonac la PNL si UDMR

Exit mobile version