Opinia Timisoarei

Dominic Fritz a facut blat cu PSD si si-a pus toate ‘pilele’ in CA la STPT. Meritocratie USR + Raul Ambrus in noul Consiliu de Administratie al Societatii de Transport Public Timisoara

TIMISOARA. „Sper sa obtin un CA care isi arata interesul nu pentru angajarea unor pile de partid in aceasta companie, ci pentru o reforma care va imbunatati calitatea transportului in comun in Timisoara„, spunea luni primarul Dominic Fritz, cand anunta ca e nerabdator sa schimbe Consiliul de Administratie de la STPT.

Marti, totul s-a dovedit o minciuna sfruntata.

Dominic Fritz i-a gonit pe liberali si si-a pus in Consiliul  de Administratie de la STPT atat USR-isti, cat si prietenii lui Raul Ambrus, liberalul dat afara din partid, care ii asigura majoritatile in Consiliul Local si caruia ii face intruna favoruri ‘asezandu-i’ apropiatii in CA-urile societatilor din subordinea Primariei Timisoara.

CITESTE SI: Dominic Fritz, nerabdator sa schimbe Consiliul de Administratie de la STPT: Interesul sa nu fie pentru angajarea unor pile de partid, ci pentru o reforma 

In plenul de marti, a fost inaintata si votata lista noilor membri ai Consiliului de Administratie de la Societatea de Transport Public Timisoara.

Dupa ce consilierii locali ai PNL si PRO Romania au anuntat ca nu participa la vot, s-au pronuntat ceilalti 17 alesi – 13 de la USR, Raul Ambrus si cei 3 consilieri ai PSD care au aprobat lista pentru ca Dominic Fritz sa obtina ceea ce si-a dorit, un Consiliu de Administratie pe care il poate controla, nicidecum unul ‘fara pile de partid‘, dornic sa reformeze societatea, asa cum pretindea cu doar o zi inainte.

Printre cei asezati in CA-ul de la STPT se numara Cosmin Buzan, fostul candidat al USR la Primaria Sanmihaiu Roman, acum consilier local in comuna, Tiberiu Simionas, membru in Consiliul Local USR. Acestora li se adauga alti 3 dintre apropiatii lui Raul Ambrus, caruia USR ii este mai mult decat indatorat: Madalin Gheorghe (care a fost si in CA la Colterm), Cosmin Pavlovici (care a fost si in CA la SDM) si Bogdan Daniel Popescu (angajat si coleg de birou in Primaria Timisoara cu iubita lui Raul Ambrus, Sanda Grebla). Acestora li se adauga Sorin Ungurusan si Paul Finta, simpatizanti ai USR.

Iata lista integrala cu noii membri ai CA de la STPT, cei care vor salva Societatea de Transport Public Timisoara:

Madalin Dogaru
Tiberiu Simionas
Cosmin Buzan
Cosmin Pavlovici
Mihai Dan Gheorghe
Paul Finta
Bogdan Daniel Popescu
Sorin Ungurusan
Madalin Gheorghe

Votul a iscat revolta in randul consilierilor locali ai PNL.

Vorbim despre depolitizare? Ne batem joc unii de altii. Simionas stim foarte bine ca este membru USR. Este anormal sa faceti un consiliu de administratie asa. Cand vorbiti despre depolitizare. Dati-mi voie sa am si eu cateva semne de intrebare. Nu mai vreau sa facem nicio interpelare. L-ati pus pe Amza de la Giroc la Colterm (administrator special al Colterm si sef USR Giroc, n.r.), la Ghiroda mai aveti pe cineva? Ca mai aveti niste consilii de administratie. Nu mai vorbiti de reforme. Va sustin, dar spuneti-o pe fata„, a afirmat cu naduf viceprimarul Timsioarei Cosmin Tabara.

Cum va simtiti acum, ca ati facut blat cu PSD? Chiar acum l-ati validat pe seful smardoiasilor care s-a batut cu seniorii penelisti (la alegerile interne din PNL de anul trecut, in tabara lui Raul Ambrus, n.r.). 3 consilieri in CA-ul asta sunt ai tanarului Ambrus, pe care l-ati santajat prima data sentimental, urmand ca acum sa va santajeze el la fiecare sedinta de Consiliu Local. Este un personaj foarte incomod pentru dumneavoastra. E greu sa-i impacati pe ai dumneavoastra de la PLUS, sa le dati functii celor de la USR, cand trebuie sa le dati prietenilor tanarului Ambrus. Cum va simtiti ca de data asta ati facut un blat cu PSD-ul? In final uitati ca ati lasat garda jos si este bun si PSD„, a comentat Simion Mosiu, consilier local al PNL.

A intervenit Raul Ambrus.

Smardoiasu meu de care spuneti sa stiti ca este antreprenor si invarte produse farmaceutice in Germania, Austria si chiar prin spitalele din Timisoara. E un antreprenor si plateste salarii si taxe„, a spus Raul Ambrus.

Ati pus in CA un angajat al Primariei din birou cu Sanda Grebla (iubita lui Raul Ambrus, sefa de cabinet la Nicolae Robu, pastrata in institutie de administratia Fritz, n.r.). Este infractiune ce faceti dumneavoastra. Ati pus angajati ai primariei, ii punem in consilii de administratie? E angajat al primariei. L-ati pus in cadrul CA la STPT„, a mai spus viceprimarul Cosmin Tabara.

CITESTE SI: Alin Nica: Solicit DNA sa ia masuri. Anuntul lui Dominic Fritz ca nu vor fi cumparate certificate de poluare pentru Colterm e indemn la nerespectarea legii. La STPT vrea sa inlocuiasca actualul CA cu haita de useristi incompetenti pe care i-a pus la Colterm 

Exit mobile version