Domenii principale pentru noua sefa a doamnelor liberale: educatia, sanatatea si antreprenoriatul feminin (P)

Organizația Femeilor Liberale – Timișoara și-a ales, săptămâna trecută, noua conducere. Mihaela Valcovici, medic cardiolog și de medicină internă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, are un mandat de patru ani în funcția de președinte OFL Timișoara, având alături o echipă formată din doamne economiste, medici, conferențiari universitari, cercetători științifici, inginere, avocate, profesoare, asistente medicale, antreprenoare etc.

Principalul obiectiv al proiectului meu politic este sprijinirea PNL pentru câștigarea alegerilor locale și naționale din 2024. Îmi propun o pregătire politică solidă a membrelor PNL Timișoara, astfel încât acestea să poată formula puncte de vedere pertinente asupra politicilor liberale. Împreună cu echipa aleasă, vom contribui la aplicarea cotei de gen, măsură promovată și susținută de PNL, care, n-am nicio îndoială, va crește participarea femeilor la procesul decizional politic. Participarea sporită a femeilor la politică reprezintă un imperativ al unei dezvoltări echitabile a societății. Atunci când o femeie intră în politică, se schimbă femeia. Dar când mai multe femei intră în politică, se schimbă politica. Aducerea unui număr mare de femei liberale în politică și la urne va fi un angajament comun al întregii echipe a OFL Timișoara”, a fost mesajul Mihaelei Valcovici, noua președintă a femeilor liberale din Timișoara.

Mihaela Daniela Valcovici este și cercetător la New York, unde lucrează cu o echipă prodigioasă la studii de impact mondial. În cursul anului 2020, în plină pandemie Covid19, a fost director al Direcției de Sănătate Publică Timiș. Este membră a PNL Timiș de 12 ani, fiind, în trecut, membră a BPJ PNL Timiș, iar în prezent membră în Comisia de Sănătate, vicepreședinte OFL Timiș și membră în BPL PNL Timișoara. Mihaela Valcovici o succedă pe această funcție pe Daniela Mariș, consilier local în Timișoara, care a condus organizația doamnelor liberale timp de 5 ani.

Spiritul întreprinzător trebuie încurajat și susținut

Noua președintă a OFL Timișoara a stabilit câteva domenii în care se vor implica doamnele liberale: educația, sănătatea și antreprenoriatul feminin. Toți copiii trebuie să aibă acces egal la educație, un drept care, deși garantat prin lege, este puternic influențat în realitate, de situația socială. OFL se va implica în prevenirea abandonului școlar, dezvoltând în acest sens parteneriate pe o perioadă de 4 ani cu ONG-uri din domeniu, cu unitățile școlare și făcând advocacy pentru proiecte care există, dar trebuie aduse în comunitate”, a precizat Valcovici.

La capitolul sănătate, vor continua proiectele de mare anvergură, cum a fost „PNL are grijă de sănătatea ta”, demarat de către Organizația Femeilor Liberale la nivel național, de mare impact asupra populației și care a devenit deja o tradiție. Ne dorim creșterea natalității. Declinul demografic este o realitate europeană. Europa îmbătrânește și România nu face excepție. Sprijinirea natalității înseamnă a da speranță României, prin investiție asupra viitorului”, a argumentat Mihaela Valcovici.

În ceea ce privește antreprenoriatul, liberalismul consideră că inițiativa și spiritul întreprinzător trebuie încurajate și susținute, iar OFL Timișoara va stimula antreprenoriatul în rândul femeilor, prin organizarea unor sesiuni de training, cu Camera de Comerț, cu ADR Vest și cu alte entități care promovează antreprenoriatul și dețin linii de finanțare pentru femei. Vom pregăti leadership-ul feminin de mâine, de care nu doar Partidul Național Liberal, ci și întreaga societate românească are nevoie, pentru a-și urma parcursul european. Organizația Femeilor Liberale Timișoara va fi un actor prezent în societatea civilă, va stabili parteneriate concrete și se va implica în identificarea de soluții la problemele semnalate de către aceasta. Va fi un spațiu deschis dialogului, libertății de opinie, toleranței și diversității”, a mai spus Valcovici.

Articol susținut de PNL.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...