Noutati :

Doliu la Timisoara. S-a stins una dintre cele mai respectate profesoare

22 februarie, 2018 - 10:28 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara este in doliu, dupa ce in seara zilei de joi, s-a stins fulgerator una dintre cele mai respectate profesoare.

Prof. Univ. Dr. Mariana Brandl-Gherga s-a stins dupa o suferinta pe care a dus-o cu demnitate.

Autoare a numeroase carti, Mariana Brandl-Gherga a educat generatii intregi de studenti care acum o plang.

Mariana Brandl-Gherga a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universitatii de Vest in 1980, avand dubla specializare: limba si literatura romana si limba si literatura franceza.

Pana in 1994 a lucrat ca profesor la Liceul nr. 10 din Timisoara, pentru ca din acel an sa isi faca debutul in presa, ca redactor al ziarului Timisoara.

Din 1993 Mariana Brandl-Gherga a devenit lector la Universitatea Banatul Timisoara, si lector conferentiar la Universitatea de Vest.
A ramas la catedra pana in zilele noastre si a indrumat generatii intregi de studenti in cadrul sectiei de Jurnalism.

In lucrarile de specialitate pe care le-a publicat a tratat teme literare, dar a prezentat si viziunea sa despre genurile jurnalismului. A mers pe aceleasi coordonate si in studiile pe care le-a publicat in diferite reviste, de la sfarsitul anilor ’90 pana in zilele noastre.

Mariana Brandl-Gherga a fost director al masterului „Mass-media si relatii publice. Tehnici de redactare si de comunicare”, dar si vicepresedinte al Comisiei de Comunicare din cadrul Academiei Romane, filiala Timisoara, iar in 2006 a infiintat Centrul de presa al Facultatii de Stiinte politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...