Doi timisoreni si-au facut…un podet privat! Prefectul vrea sa il demoleze, deoarece este construit ilegal

TIMISOARA. N-au mai asteptat dupa autoritati!  Doi locuitori ai cartierului Cora de la marginea Timisoarei, in Dumbravita, au construit un pod intre cele doua localitati peste un sant de desecare. Constructia nu respecta legea, astfel ca prefectul Mircea Bacala vrea s-o demoleze.

Este un caz unic in tara, spune Mircea Bacala, prefectul de Timis. „Doua persoane fizice sunt proprietarele unui pod intre Timisoara si Dumbravita”, a anuntat prefectul.

Problema este ca certificatul de urbanism eliberat pentru constructie este incomplet, iar autorizatia de constructie nu respecta documentatia de urbanism. Mai mult, podul este la 2 kilometri distanta fata de amplasamentul prevazut in documentatie.

„Podul este finalizat in proportie de 90%, iar acum lucrarile s-au sistat. Voi cere anularea autorizatiei de construire, daramarea podului si construirea lui pe locul unde exista autorizatia. Fiind proprietari ai podului, pot pune bariera cu taxa la intrare in cartier. Va dati seama ce scandal va fi atunci? Acest pod trebuie construit unde a fost autorizat”, a mai spus Bacala.

Podul are, conform prefectului, 5 metri lungime si 4 latime.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. moon spune:

  Bravo!
  Dar dl. prefect asteapta ca oamenii s-a sara in fiecare zii santul???
  Fa-le autorizatie si gata. Ca cei de la drumuri si poduri nu au timp de asa ceva…

 2. brucanianul spune:

  Pacala NU vrea sa dea autorizatie,ci sa faca o documentatie si alte chichite,dupa care il face ca la carte cu MILIONUL de euro,ca doar vin alegerile de la anul…si trtebuie banuti de campanie..

 3. Ilegalist din Cora spune:

  Băcală să se gândescă mai bine dacă nu găseşte nişte legi prin care să-i trezescă din nesimţire (sau din afacerile lor dubioase) pe cei care ar fi trebuit de mult să facă un astfel de pod (sau să găsescă o altă soluţie) ca să nu fim nevoiţi zilnic să ieşim în drumul Timişoara-Arad trecând peste o linie continuă („soluţia” cu ocolirea pe la sensul de la centură s-o aplice poliţia care stă, cu nesimţire, la pândă, în loc să vină şi ei, cu soluţii către cine trebuie). Datoria autorităţilor nu e numai să caute nerespectarea legii , co şi să găsescă soluţii legale … dacă au bun simţ şi materie cenuşie.
  Apropo… (întrebare pt. reporter)strada unde e podul e integral în Timişoara sau o parte aparţine de Dumbrăviţa ?

 4. Iuliana spune:

  Cred ca ar trebui publicat in presa si puncyul de vedere al Primariei Dumbravita, podetul nu este privat, este facut de Primarie. Cartierul Cora il asteapta de ani de zole. Dl Bacala stie ca noi , cei din Cora iesim zilnic in fata tirurilor pe Calea Aradului. Si as mai aveao o nelamurire, cred ca Dl Bacala are chiar casa pe acea strada, cred ca aia e problema, oare doreste dumnealui sa stea pe o strada privata, va rog investigati