Noutati :

Doi studenti de la Universitatea de Vest din Timisoara au obtinut locul II la nivel mondial la World Human Rights Moot Court Competition

13 decembrie, 2013 - 02:19 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Studentii Universitatii de Vest din Timisoara au obtinut locul al II-lea la un prestigios concurs stiintific studentesc organizat de Centrul pentru Drepturile Omului de pe langa Universitatea din pretoria, desfasurat recent.

Echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara s-a situat pe locul II in clasamentul general mondial, devansand, prin acest rezultat, echipe ale unor universitati de prestigiu, cum sunt Universitatea din Pennsylvania (Statele Unite ale Americii); Universitatea din Lucerna (Elvetia), Universitatea Erlangen-Nurenberg (Germania), Universitatea Nicolaus Copernicus din Torun (Polonia), Universitatea din Buenos Aires (Argentina); Universitatea din Sao Paulo (Brazilia), Universitatea New South Wales (Australia).

La faza finala au participat cele mai bune 15 echipe din cele 5 regiuni ale Organizatiei Natiunilor Unite. Romania a fost reprezentata de echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, formata din Oana Maria Stefanescu si Alexandru Dan Sipos, studenti in anul II.

“Universitatea de Vest din Timisoara isi respecta blazonul si confirma pozitia sa printre cele mai bune Universitati din Europa si din lume. Face parte din strategia noastra sa atragem cei mai buni studenti pe care sa-i pregatim la nivel international si care sa se poata masura cu cei mai buni specialisti in domeniile in care studiaza. Reusita studentilor de la Facultatea de Drept si stiinte Administrative este laudabila si doresc sa le multumesc atat lor, cat si cadrelor didactice implicate in competitie”, a declarat rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Prof. univ. Dr. Marilen Pirtea.

Echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara a fost pregatita de Lect. univ. Dr. Lucian Bojin si Alexandra Bioc, absolventa a Facultatii si multipla premiata in trecut la astfel de concursuri. Echipele facultatii participante la concursurile internationale studentesti de drept international public si drepturile omului isi desfasoara pregatirea sub coordonarea Conf. univ. Dr. Valentin Constantin.

Participarile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara la acest concurs au devenit o traditie: in anul 2011 echipa Facultatii de Drept din Timisoara a castigat grupa regionala Europa Centrala si de Est si a obtinut locul 4 in clasamentul general individual al pledantilor, iar in anul 2012 s-a situat pe primul loc in clasamentul regiunii Europa Centrala si de Est, obtinand, de asemenea, locul 9 in clasamentul general mondial.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...