Noutati :

Doi slujitori ai bisericii ortodoxe ar putea trece in randul sfintilor. Sinod mitropolitan la Timisoara

17 iunie, 2022 - 12:23 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Intalnire de mare importanta la resedinta mitropolitana din Timisoara. Inaltele fete bisericesti din Timis, Caras Severin si Arad s-au intrunit in sedinta de lucru joi, pentru a studia proiectele de texte liturgice (tropar, condac, sinaxar, vecernie, utrenie si acatist) si de icoane intocmite in vederea canonizarii protosinghelului Calistrat Bobu, duhovnicul de altadata al manastirilor banatene Saraca, Timiseni si Vasiova, precum si a preotului Ilarion Felea, fost profesor de Teologie la Arad.

Lucrarile sedintei Sinodului nostru mitropolitan au fost prezidate de catre Inaltpreasfintitul Parinte Ioan, Arhiepiscopul Timisoarei si Mitropolitul Banatului, fiind prezenti Inaltpreasfintitul Parinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei si Preasfintitul Parinte Emilian Crisanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

La lucrarile sinodului au participat, in calitate de invitati, clericii din administratiile eparhiale si profesorii de Teologie care au fost incredintati cu intocmirea textelor liturgice ale celor doi marturisitori si mari duhovnici misionari din partile Banatului, propusi pentru a fi canonizati.

Proiectele de texte liturgice intocmite au fost prezentate, dezbatute si amendate in cadrul Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Banatului, impreuna cu proiectele de icoane, urmand a fi transmise, conform hotararii Sfantului Sinod, pana la 01 iulie 2022, pentru a putea fi prezentate spre avizare, la Departamentul de Carte de Cult al Editurilor Patriarhiei Romane, respectiv la Comisia de Pictura Bisericeasca.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...