Noutati :

Doi procurori de la DNA Timisoara „vaneaza“ posturi la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara

21 februarie, 2013 - 03:08 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
6

Mai multi judecatori si procurori din Timisoara se pregatesc sa faca “saltul” la instantele si unitatile de parchet superioare si, in acest sens, s-au inscris la concursul de promovare care se desfasoara in aceasta perioada.

Ionela Crina Balan, prim procuror Parchetul Timisoara

Dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat organizarea concursului de promovare efectiva a judecatorilor si procurorilor in functii de executie, in conditiile Legii nr. 303/2004, Institutul National al Magistraturii a publicat, zilele trecute, lista candidatilor care indeplinesc conditiile normale pentru a participa la aceasta competitie profesionala.

Potrivit institutiei, ultima zi in care s-a putut depune dosarul a fost 14 ianuarie 2013, iar rezultatele se vor afisa in data de 19 martie. Pentru ocuparea celor 84 de functii vacante la nivelul instantelor judecatoresti si 104 functii la nivelul parchetelor din toata tara s-au inscris peste 500 de judecatori si peste 230 de procurori de la toate instantele si unitatile de parchet din tara, inclusiv DNA si DIICOT.

Printre cei 6 judecatori si 16 procurori din Timisoara care s-au inscris la acest concurs atrage atentia Lavinia Macovei si Ciprian Dorobantu, care s-au saturat de lupta anticoruptie si doresc sa promoveze de la DNA Timisoara la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, dar si prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, Ionela Balan, care-si doreste un “salt” spectaculos la Parchetul Curtii de Apel Timisoara.

Tot la aceasta unitate de parchet doresc sa promoveze si procurorii Lavinia Dumitrescu, Viorica Flucs, Loredana Garboveanu si Flavius Cristea, toti patru, in prezent, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis. De asemenea, printre judecatorii dornici de promovare in profesie il regasim pe Ioan Popescu, care vizeaza ascensiunea de la Tribunalul Timis la o Curte de Apel din tara, dar si tinerele Amalia Dumitrescu si Sorina Lupsa, care intentioneaza sa imbrace robe de judecatori la Tribunalul Timis.

Conform Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor, concursul consta in sustinerea unor probe scrise cu caracter teoretic si practic la materiile pentru care opteaza judecatorul sau procurorul, in functie de specializarea pe care si-o alege.

Printre acestea se regaseste, la loc important, indiferent de specializare si jurisprudent inaltei Curti de Casatie si Justitie, jurisprudenta Curtii Constitutionale, jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene. Potrivit calendarului concursului, urmatoarea etapa este desfasurarea probelor scrise, ce vor avea loc in data de 3 martie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pentru prim procuror Parchetul Timisoara,Ionela Crina Balan,inaintea marelui „salt”,urgentati solutionarea celebrului caz de spionaj,jaf la aeroportul Timisoara,comandat de Samartinean Cornel Mircea !!!Va dorim succes !!!

  2. Daca va ajunge aceasta Balan la Parchetul Curtii veti constata ca va incepe manifestarea unei isterii bolnave acolo. Femeia asta intai sa consulte un psihiatru si apoi sa continue daca mai este posibil lucrul.

  3. is curios cine va prelua dosarele DNA lucrate de Ciprian Dorobantu! vorbesc de dosarul Heaven, cu un jaf considerabil din bani publici, si dosarul celor 8 milioane de euro bani publici bagate in contul lui Iancu-Poli. este posibil ca Dorobantu, care este un procuror cinstit, sa nu mai suporte presiunile de a solutiona cele doua jafuri din bani publici cu NUP! vom vedea

  4. FAC ALERGIE SI MA APUCA SCARBA DE TOT SISTEMUL CORUPT.!!!!!

  5. De acord cu @ OCHII DIN UMBRA! Ce merite au de vor sa fie avansati? Sa traga sforile mai departe?

  6. Cite NUP-uri a dat in folosul pilelor , fara sa cerceteze cazurile?